Cântăreţul britanic Peter Gabriel l-a convins pe avertizorul de integritate american Edward Snowden, fost consultant al National Security Agency (NSA), să apară în noul său videoclip, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzicianul britanic a compus single-ul ”The Veil” special pentru a fi inclus pe coloana sonoră a filmului ”Snowden”, regizat de Oliver Stone, şi a fost încântat atunci când Edward Snowden a acceptat să apară în videoclipul acestui cântec.

”Pe măsură ce devenim tot mai vizibili în lumea digitală şi lăsăm o urmă nesfârşită în spatele nostru, persoana care deţine datele noastre şi ceea ce va face acea persoană cu ele au devenit chestiuni tot mai importante”, a declarat Peter Gabriel. ”Dezvăluirile lui Snowden au şocat lumea întreagă şi au clarificat motivul pentru care trebuie neapărat să existe cineva care să îi supravegheze pe aceia care ne supraveghează”, a adăugat Peter Gabriel.

”Cu tot mai multe atacuri teroriste în zilele noastre, chestiunea securităţii este de o importanţă critică, însă nu fără a lua în calcul şi chestiunea supravegherii”, a spus muzicianul britanic.

Inculpat pentru spionaj în Statele Unite, Edward Snowden s-a refugiat în Rusia, deoarece riscă până la 30 de ani de închisoare în ţara sa.

El a furat numeroase documente secrete, pe când se afla în cadrul NSA, una dintre agenţiile de informaţii cele mai secrete din Statele Unite, specializată în interceptarea comunicaţiilor electronice.

”Am fost foarte bucuros să aflu că Oliver Stone a decis să facă un film despre Edward Snowden şi cred că acesta este un film puternic şi care îi va inspira pe spectatori. Oliver Stone ia muzica filmelor sale foarte în serios şi întotdeauna mi-a plăcut să colaborez cu el”, a mai spus Peter Gabriel.

Filmul biografic ”Snowden”, în care actorul Joseph Gordon-Levitt interpretează rolul lui Edward Snowden, va rula în cinematografele din America de Nord începând din 16 septembrie.

Peter Brian Gabriel, născut pe 13 februarie 1950, este un cântăreţ, textier, compozitor şi filantrop britanic, care a devenit cunoscut în calitate de solist şi flautist al grupului Genesis. După ce a părăsit această formaţie celebră în 1975, Peter Gabriel şi-a construit şi o carieră solo de mare succes, marcată de 10 albume de studio care s-au vândut în multe milioane de copii pe plan mondial. Artistul britanic a fost recompensat de-a lungul anilor cu numeroase premii şi recompense, inclusiv 6 premii Grammy, 13 MTV Video Music Awards şi 3 Brit Awards. A fost inclus de revista Time pe lista celor mai influente 100 persoane din lume, dar şi în Rock and Roll Hall of Fame, de două ori - în calitate de membru al trupei Genesis, în 2010, şi în calitate de artist solo, în 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.