Asociaţia pentru drepturile animalelor Peta a condamnat folosirea animalelor vii pe platourile de filmare, după ce un cal a murit în timpul producţiei serialului produs de Amazon "The Lord of the Rings: The Rings of Power", potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Calul a avut un stop cardiac pe 21 martie, în timp ce aveau loc filmările pentru spin-off-ul celui de-al doilea sezon în Marea Britanie.

„Suntem profund întristaţi să confirmăm că un cal din producţie a murit”, a declarat un purtător de cuvânt al Amazon Studios duminică dimineaţă. „Incidentul a avut loc dimineaţa, în timp ce calul era antrenat înainte de repetiţii.

„Instructorul nu era costumat, iar filmările nu începuseră. La acea vreme au fost prezenţi atât un medic veterinar, cât şi un reprezentant al American Humane Association. Necropsia independentă a confirmat că animalul a murit din cauza insuficienţei cardiace". 

Calul stătea lângă alţi 20 când inima i s-a oprit, au declarat surse pentru Deadline. Peste 30 de cai au fost pe platourile de filmare în acea zi.

Într-o declaraţie lansată la scurt timp după ce a apărut informaţia, Peta a spus că serialul "exploatează animale" şi a cerut producţiilor de film şi televiziune să folosească CGI în locul unor animale reale.

„Se pare că trăirea în subteran cu orcii este un curs pentru producătorii The Rings of Power, deoarece aceştia au opţiunea de a folosi CGI, platforme mecanice şi alte metode umane”, a spus vicepreşedintele senior al lui Peta, Lisa Lange.

„Peta cere creatorilor serialului - şi tuturor celorlalţi producători - să nu mai folosească cai adevăraţi". 

Toţi caii folosiţi în cel de-al doilea sezon din "The Rings of Power" au provenit de la Devil’s Horsemen, un furnizor de cai şi cascadori în industria filmului.

Compania a lucrat cu seriale de renume, inclusiv "Game of Thrones" şi "The Crown", precum şi cu producţii de la Hollywood ca "Justice League" şi "Transformers".

Franciza "Stăpânul Inelelor" a fost criticată anterior pentru tratarea cailor vii.

În 2012, regizorul Peter Jackson a fost criticat pentru producţia "The Hobbit: An Unexpected Journey". Luptătorii cu animale de pe platou au susţinut că trei cai, precum şi alte animale de fermă, au murit în timpul producţiei.

Peta a lansat atunci o petiţie prin care îi îndeamnă pe cinefili să „refuze să vadă filme” în care animalele au fost rănite.

Jackson a negat ulterior acuzaţiile conform cărora orice animale ar fi fost maltratate, numindu-le „nefondate”.

"The Rings of Power" este un prequel pentru "Stăpânul Inelelor", a cărui acţiune este plasată cu mii de ani înainte de evenimentele din trilogie.

Primul sezon, care a fost filmat în Noua Zeelandă, a devenit un succes pentru Amazon. Studioul a susţinut că a fost „cea mai mare premieră din istoria Prime Video”, atrăgând 25 de milioane de spectatori în primele 24 de ore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.