Peste 200 de milioane de bilete de cinema au fost vândute în Franţa în 2018, în scădere cu 4% faţă de anul anterior, care a reprezentat al treilea cel mai bun din ultima jumătate de secol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totalul de anul acesta este estimat la 201 milioane de bilete, potrivit Variety.

Cât priveşte încasările generale, box office-ul francez însumează 1,3 miliarde de euro, sumă asemănătoare cu cea înregistrată în 2017, graţie creşterii uşoare a preţurilor biletelor.

Filmul care a generat cele mai mari încasări a fost „Incredibles 2”, cu 44,5 milioane de dolari.

Două filme franceze au reuşit să strângă peste 5 milioane de spectatori fiecare - generând încasări de peste 37 de milioane de dolari fiecare - iar patru s-au clasat în top 10.

Două comedii lansate de Pathé, „Les Tuche 3” (Olivier Baroux) şi „La ch’tite famille” (Danny Boon), s-au numărat între cele mai de succes filme franceze ale anului, alături de „Le Gran Bain”, de Gilles Lellouche, care a avut premiera la Cannes, şi de „Taxi 5”, de Franck Gastambide.

Încasări importante au avut şi „Avengers: Infinity War”, „Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald”, „Black Panther” şi „Bohemian Rhapsody”.

Între producţiile franceze s-au numărat animaţia „Asterix: The Secret of the Magic Potion”, lansată pe 5 decembrie, drama „Mademoiselle de Joncquières”, de Emmanuel Mouret, care a avut premiera la Festivalul de la Toronto, „Tout le monde debout”, de Franck Dubosc, „Première année”, de Thomas Lilti, şi „Sauver ou perir”, de Frédéric Tellier.

„Solo: A Star Wars Story” a fost un eşec în Franţa, cu încasări 12 milioane de dolari.

Eric Marti, de la Comscore France, a declarat: „În ultimii cinci ani, aproximativ 50% dintre filmele franceze au vândut mai puţin de 20.000 de bilete”.

El a precizat că în 2018 au fost lansate aproximativ 820 de noi filme, 300 fiind titluri franţuzeşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.