Peste 2.000 de credincioşi ortodocşi au participat, duminică seară, la Cluj-Napoca, la o procesiune religioasă de Rusalii, oficiată de peste o sută de preoţi din 40 de parohii din întreg judeţul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O sută de preoţi din 40 de parohii clujene au oficiat, duminică, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, o procesiune religioasă de Rusalii, la care au participat peste 2.000 de credincioşi ortodocşi.

Slujba a fost oficiată de episcopul Andrei al Covasnei şi Harghitei şi episocopul Gurie al Devei şi Hunedoarei, în condiţiile în care Mitropolitul Andrei Andreicuţ nu a putut fi prezent.

Procesiunea s-a desfăşurat pe un traseu care a pornit din faţa Catedralei Metropolitane şi a continuat pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, Piaţa Unirii,  Bulevardul Eroilor şi din nou în faţa Catedralei, în Piaţa Avram Iancu.

Slujba a fost organizată de Mitropolia Ortodoxă a Clujului pentru al şaselea an consecutiv, la iniţiativa arhiepiscopului şi mitropolitului Andrei Andreicuţ.

Evenimentul este o tradiţie pentru comunitatea ortodoxă din Cluj, care în acest fel se roagă pentru recolte bogate în anul în curs.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.