Peste 15.000 de bucureşteni şi turişti s-au bucurat de străzi eliberate de maşini în weekendul 30 aprilie - 1 mai 2022 şi au participat la zeci de activităţi culturale şi sportive din cadrul „Străzi deschise - Bucureşti, promenadă urbană”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism şi alături de ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie a Municipiului Bucureşti, PROEDUS - Centrul  de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti - în calitate de operatori zonali.

Proiectul „Străzi deschise” care presupune pietonizarea mai multor străzi din zona centrală a Capitalei (Calea Victoriei şi străzile adiacente, Piaţa „George Enescu”, Piaţa Universităţii, Bulevardul Unirii şi Şoseaua Kiseleff) şi crearea unor spaţii de promenadă şi relaxare în centrul oraşului a debutat, astfel, cu succes şi va continua în mai multe weekenduri până în 16 octombrie.

În cele două zile, în cadrul „Străzi deschise” au avut loc şi o serie de evenimente pregătite de mai multe instituţii de cultură ale Capitalei. Astfel, pe Calea Victoriei, Teatrul Masca şi Teatrul Ion Creangă au prezentat spectacole de teatru în faţa Muzeului de Istorie al României, iar actorii Teatrului de Revistă Constantin Tănase au jucat un spectacol chiar în faţa teatrului. Tot pe Calea Victoriei, în zona Hotelui Golden Tulip Victoria Bucharest, trecătorii au putut vizita expoziţia de fotografie „La Pas pe Calea Victoriei”, un proiect creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie a Municipiului Bucureşti, ce readuce în prim-plan istoria şi parfumul Bucureştiului de altădată. Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti de pe traseul pietonal al „Străzilor deschise” şi-a deschis porţile participanţilor la eveniment şi i-a invitat să viziteze trei expoziţii ale muzeului şi o expoziţie outdoor.

Piaţa „George Enescu” şi Şoseaua Kiseleff au găzduit activităţi destinate copiilor în ambele zile de weekend la „Străzi deschise”.

Opera Comică pentru Copii a adus cel mai mare puzzle din lume în Piaţa „George Enescu” şi a pregătit ateliere, parade şi sesiuni de dans pentru cei mici. PROEDUS - Centrul  de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti a propus micilor bucureşteni o serie de locuri de joacă pe Şoseaua Kiseleff, unde copiii şi-au putut testa abilităţile în diversele circuite sportive.

O plimbare pe Şoseaua Kiseleff în weekendul 30 aprilie - 1 mai a inclus, pentru cei mari, şi expoziţia CREART „Arhitectură şi Regalitate” ce ilustrează influenţa regalităţii în arhitectura din România.

În Piaţa Universităţii, a fost inaugurată duminică, 1 mai, cea de-a 65-a ediţie a expoziţiei internaţionale anuale „World Press Photo România”, proiect inclus în seria de evenimente „Străzi deschise – Bucureşti, promenadă urbană” 2022.

Weekendurile următoare

„Străzi deschise” continuă în zona centrală în weekendul 14-15 mai când segmente din Calea Victoriei şi Bulevardul Unirii vor deveni pietonale şi vor găzdui o nouă serie de activităţi artistice şi pentru copii.

„Străzi deschise - Bucureşti, promenadă urbană” | 30 aprilie - 16 mai 2022

„Străzi deschise - Bucureşti, promenadă urbană” se desfăşoară în mai multe weekenduri din perioada 30 aprilie - 16 octombrie 2022 şi presupune instaurarea temporară a cinci zone pietonale în zona centrală a oraşului, respectiv: Calea Victoriei şi străzile adiacente, Piaţa „George Enescu”, Piaţa Universităţii, Bulevardul Unirii şi Şoseaua Kiseleff, cu propunerea de extindere a zonelor pietonale şi în afara centrului oraşului, pe mai multe străzi din cele şase sectoare ale Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.