Un număr de 112 lungmetraje din 33 de ţări au fost incluse în lineup-ul Sundance Film Festival 2019, care va avea loc în perioada 23 ianuarie - 2 februarie şi va sta sub semnul diversităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru competiţia festivalului care are loc în Park City, Utah, 53% dintre filmele alese sunt regizate de femei. Nouă dintre cei 17 regizori eligibili pentru marele premiu sunt femei, potrivit Variety.

În cifre, 45 din cele 112 filme sunt regizate de una sau mai multe femei, 40 de lungmetraje sunt regizate de un cineast de culoare şi 15, de persoane identificate ca LGBTQIA.

În competiţia World Cinema Dramatic, 12 filme vor fi prezentate în premieră mondială. Au fost selectate filme din ţări precum Olanda, Brazilia, Polonia, Australia, Suedia, Marea Britanie, Columbia şi Japonia.

În competiţia World Cinema Documentary, 12 filme vor fi prezentate în premieră mondială. Aici au fost incluse pelicule din Italia, Macedonia, Islanda, Danemarca şi Irlanda.

„Alegem întotdeauna paritatea (...) Anul acesta, lineup-ul este complet organic. Oameni diferiţi spun poveşti şi cred că asta este semnificativ pentru vremurile în care trăim”, a spus Kim Yutani, director de programe.

John Cooper, directorul festivalului, a completat: „La Sundance, totul este legat de descoperire”.

Anul acesta au fost înscrise în festival 4.018 lungmetraje dintr-un total de 14.259, care include scurtmetraje, episoade de seriale şi proiecte. Majoritatea lungmetrajelor sunt internaţionale.

Sundance, fondat de Robert Redford în 1978, este cel mai important festival de film independent din SUA. Filmul „The Miseducation of Cameron Post”, regizat de Desiree Akhavan, a câştigat în 2018 marele premiu al juriului la Festivalului de la Sundance.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.