Penelope Cruz s-a îndrăgostit prima dată de creaţiile regizorului Pedro Almodovar la vârsta de 16 ani. De atunci, ei au lucrat împreună la şapte proiecte, actriţa fiindu-i muză în toate filmele de la „Live Flesh” din 1997 până la „All About My Mother” din 1999 şi „Volver” din 2006.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai recent proiect al lor, „Parallel Mothers”, va avea premiera în deschiderea celei de-a 78-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia miercuri. Înainte de proiecţie, Cruz şi Almodovar au fost prezenţi la o conferinţă de presă la Palazzo Del Casino, unde au vorbit despre relaţia lor profesională de 24 de ani, informează Variety. 

Cruz a spus că nu face lobby pe lângă Almodovar pentru noi roluri, ci aşteaptă să vadă dacă are în vedere un rol pentru ea după ce a terminat scenariul. „Îl respect prea mult ca să-l bombardez cu întrebări”, a spus Cruz. „Simt că sunt cea mai norocoasă fată din lume să pot lucra cu el în atât de mulţi ani, la şapte proiecte diferite. Când mă sună, este apelul care mă face cea mai fericită. El este motivul pentru care am început să lucrez ca actriţă”. 

Regizorul spaniol în vârstă de 71 de ani admite că Penelope Cruz este prima actriţă pe care o ia în considerare pentru un rol complex dacă există un personaj care să se potrivească vârstei ei. 

„O admir foarte mult ca actriţă, dar vreau să subliniez că cel mai important lucru este că ne înţelegem. Vorbim aceeaşi limbă. Sunt un regizor pretenţios şi ea îmi oferă ceea ce îi cer”, a mărturisit Almodovar. 

Cruz a spus că Almodovar se pune la dispoziţia actorilor cu luni întregi înainte de a începe să filmeze, astfel încât să poată construi împreună personaje complete. 

„Uneori îmi spune că sufăr prea mult când începem să filmăm”, a afirmat Cruz. „Când îţi iei slujba în serios, trebuie să descoperi cu adevărat părţi din tine”. Cruz şi-a amintit că atunci când a început să citească scenariul pentru „Parallel Mothers/ Madres paralelas”, în care joacă o femeie care se luptă cu îndatoririle de mamă, şi-a spus: „Pedro a scris din nou o bucată care este o minune”. „Este un personaj foarte dificil. Cred că este unul dintre cele mia grele pe care le-am interpretat. Dar nu am simţit niciodată că sunt singură”. 

Cea de-a 78-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia va avea loc între 1 şi 11 septembrie, cu prezenţă fizică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.