Actriţa spaniolă Penélope Cruz va juca în noua ecranizare a romanului ”Crima din Orient Express” (”Murder on the Orient Express”), ce va fi regizată de Kenneth Branagh, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorul şi cineastul britanic Kenneth Branagh va interpreta în acest film rolul unui personaj celebru creat de scriitoarea Agatha Christie - detectivul Hercule Poirot - în romanul ”Crima din Orient Express”, publicat în anul 1934.

Distribuţia acestui proiect include nume sonore ale cinematografiei mondiale, precum Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Judi Dench, Daisy Ridley, Michael Pena şi Josh Gad. 

Proiectul reprezintă cea de-a treia colaborare dintre Penélope Cruz şi Johnny Depp, care au mai jucat împreună în 2001 în lungmetrajul biografic ”Visul alb/ Blow”, dedicat traficantului de cocaină George Jung, şi în filmul din 2011 ”Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi/ Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides”.

Filmările vor debuta în luna noiembrie. Scenariul a fost scris de Michael Green, iar printre producătorii peliculei se află Kenneth Branagh şi Ridley Scott. Pelicula va avea premiera nord-americană pe 22 noiembrie 2017.

Acţiunea cărţii scrise de Agatha Christie, publicată în 1934, este centrată pe o crimă comisă în celebrul tren Orient Express. Detectivul belgian Hercule Poirot are misiunea de a rezolva cazul, însă sarcina lui este dificilă, deoarece numărul suspecţilor este foarte mare, iar mulţi dintre pasageri ar fi putut să comită acea crimă.

Revista Variety a anunţat în 2013 că studioul Fox lucrează la un proiect special pentru a realiza un remake al filmului ”Murder on the Orient Express” regizat de Sidney Lumet în 1974, al cărui protagonist era Albert Finney. Celelalte staruri din distribuţie au fost Lauren Bacall, Ingrid Bergman, Jacqueline Bisset, Colin Blakely, Sean Connery, John Gielgud, Anthony Perkins, Vanessa Redgrave şi Michael York.

Filmul “Murder on the Orient Express/ Orient Express” a fost un succes comercial, care a generat încasări de peste 35 de milioane de dolari în Statele Unite. Pelicula a fost, de asemenea, nominalizată la şase categorii ale pemiilor Academiei Americane de Film, iar Ingrid Bergman, care interpreta rolul unei misionare suedeze, a câştigat cel de-al treilea Oscar al ei - primul pentru rol secundar.

Povestea Agathei Christie a fost adaptată din nou în 2001, pentru CBS, într-un film în care au jucat Alfred Molina şi Leslie Caron.

Penélope Cruz, născută pe 28 aprilie 1974, este una dintre cele mai cunoscute actriţe din Spania. A semnat primul ei contract cu un agent la vârsta de 15 ani şi a debutat în actorie la vârsta de 16 ani, în televiziune. În anul următor, a debutat pe marele ecran, cu un rol în filmul ”Iubire neîmplinită/ Jamón, jamón” (1992), lăudat de critica internaţională. Printre rolurile importante pe care le-a jucat în anii 1990 şi 2000 se numără cele din pelicule precum ”Sâge fierbinte/ Carne trémula” (1997), ”Deschide ochii!/ Abre los ojos” (1997), ”Dragoste de cowboy/ The Hi-Lo Country” (1998), ”Totul despre mama mea/ Todo sobre mi madre” (1999), ”Femeia mereu deasupra/ Woman on Top” (2000). A devenit o vedetă de talie mondială cu ajutorul rolurilor principale pe care le-a interpretat în patru pelicule lansate în 2001 - ”Deschide ochii/ Vanilla Sky”, ”Sin noticias de Dios”, ”Idila căpitanului Corelli/ Captain Corelli's Mandolin” şi ”Visul alb/ Blow”.

De atunci, actriţa spaniolă a apărut în filme aparţinând unor genuri cinematografice diverse, inclusiv în comedia ”Trezindu-te în Reno/ Waking Up in Reno” (2002), thrillerul ”Gothika”, filmul de Crăciun ”Noel” (2004) şi lungmetrajul de aventuri ”Sahara” (2005). A impresionat criticii şi spectatorii cu evoluţiile sale din filmele ”Volver” (2006) şi ”Nine” (2009), pentru care a fost nominalizată la Oscar şi Globul de Aur. A câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar în 2008 graţie interpretării sale din filmul ”Vicky Cristina Barcelona”, devenind prima actriţă spaniolă care a fost premiată de Academia de film americană şi, de asemenea, prima actriţă spaniolă care a fost recompensată cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.