Peliculele ”Les Fantômes d'Ismaël”, de Arnaud Desplechin, care deschide ediţia de anul acesta a festivalului de pe Croazetă, ”Le Redoubtable”, de Michel Hazanavicius, şi ”Loveless”, Andrey Zvyagintsev, aflate în competiţia festivalului, sunt primele confirmări pentru Les Films de Cannes à Bucarest 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Les Fantômes d'Ismaël” al autorului francez Arnaud Desplechin, câştigător al premiului César 2016 pentru cel mai bun regizor, cu filmul ”Trois souvenirs de ma jeunesse”, şi de cinci ori prezent în competiţia de la Cannes, va deschide miercuri Festivalul de Film de la Cannes. Drama îi are în rolurile principale pe Mathieu Amalric, Marion Cotillard şi Charlotte Gainsbourg. 

Lungmetrajul ”Le Redoubtable”, prezentat în competiţia oficială, este titlul biopicului care îl are ca personaj principal pe cineastul Jean Luc Godard, şi este semnat de Michel Hazanavicius, al cărui ”The Artist” a fost recompensat cu cinci premii Oscar în 2012, printre care şi la categoriile ”cel mai bun film” şi ”cel mai bun regizor”.

Tot în competiţia oficială va fi prezentată şi drama ”Loveless”, în regia lui Andrey Zvyagintsev, autorul unor lungmetraje precum ”Leviathan” (cel mai bun scenariu, Cannes 2014/ nominalizat la Oscar pentru ”cel mai bun film într-o limbă străină”) şi ”Elena” (premiul special al juriului Un Certain Regard, Cannes 2011).

Filmele vor fi distribuite în România de Independenţa Film şi sunt primele trei titluri care vor face parte din programul ediţiei de anul acesta a Les Films de Cannes à Bucarest. 

O nouă sală de proiecţii va intra în circuitul festivalului de la Bucureşti. După un proces de modernizare, cinematograful Corso situat pe bulevardul Regina Elisabeta, la numărul 27, va găzdui o parte dintre spectacole, alături de Cinema Pro, cinema Elvire Popesco şi Cinema Muzeul Ţăranului.

Ediţia a opta a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest va avea loc în perioada 13 - 22 octombrie.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.