Şase filme semnate de regizorii Cristi Puiu, Cristian Mungiu, Adrian Sitaru, Bogdan Mirica şi Andrei Cohn vor fi prezentate la cea de-a 13-a ediţie a Romanian Film Festival in London, care are loc în perioada 10 - 14 noiembrie, sub tema ”Together and Apart”, informează organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tema ediţiei de anul acesta face referire la condiţia diasporei româneşti, la relaţia dintre indivizi, dar şi dintre naţionalităţi.

Proiecţiile celor şase producţii cinematografice româneşti au loc la Curzon Soho Cinema, iar filmele vor fi prezentate în varianta originală, cu subtitrare în limba engleză.

Festivalul va fi deschis de ”Bacalaureat”, pentru care Cristian Mungiu a primit premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes 2016. După proiecţie, actorul Adrian Titieni va participa la o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Cel de-al doilea film din program, prezentat pe 11 noiembrie, este ”Ilegitim”, de Adrian Sitaru, recompensat la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2016 cu C.I.C.A.E Award - Premiul Confederaţiei Internaţionale a Cinematografelor de Artă, iar Adrian Titieni se va întâlni cu publicul după proiecţie.

”Câini”, lungmetrajul de debut al lui Bogdan Mirică, care a fost premiat la Cannes, TIFF şi Sarajevo şi nominalizat la European Discovery 2016, parte din premiile Academiei Europene de Film,va fi prezentat pe 12 noiembrie. Actorul Vlad Ivanov va fi reprezentantul echipei care va purta un dialog cu cei prezenţi la proiecţie.

Peliculele ”Marfa şi banii”, de Cristi Puiu, şi ”Acasă la tata”, de Andrei Cohn, vor rula pe 13 noiembrie, iar Alexandru Papadopol, care face parte din distribuţia celor două, va participa la sesiuni de întrebări şi răspunsuri, după proiecţii.

”Sieranevada”, cel mai nou lungmetraj semnat de Cristi Puiu, va încheia festivalul. Pe 14 noiembrie, actriţa Ana Ciontea se va întâlni cu spectatorii.

Romanian Film Festival in London este organizat de Profusion International, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.