Paul Verhoeven, regizorul unor filme celebre precum ”Basic Instinct”, ”Total Recall” şi ”Elle” şi preşedintele juriului ediţiei din 2017 a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, şi-a exprimat, printr-un mesaj video, nerăbdarea de a viziona filmele selectate anul acesta la Berllinală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt Paul Verhoeven, sunt regizor de film şi sunt fericit acum să mă aflu la Berlin şi să mă întorc ca preşedinte al juriului festivalului. Abia aştept să văd toate filmele despre care am auzit că sunt foarte internaţionale şi să arunc o privire asupra cinematografiei viitorului, aici, în Berlin. Mulţumesc tuturor celor care au făcut posibil ca eu să fiu preşedinte al juriului”, a declarat cineastul olandez în mesajul video publicat pe pagina de Facebook a Berlinalei.

Paul Verhoeven a fost nominalizat la Oscar în 1974 cu thrillerul său erotic ”Turkish Delight”. A regizat celebrul thriller sexual ”Basic Instinct” din 1992, cu Sharon Stone în rolul principal feminin, care a generat numeroase controverse din cauza intrigii peliculei şi a numeroaselor scene nud prezentate pe marele ecran.

Paul Verhoeven şi-a început cariera în industria de divertisment în anii 1960 cu serialul holandez ”Floris”. Debutul lui în lungmetraj, ”Diary of a Hooker” (cunoscut şi sub titlul ”Business Is Business”), lansat în 1971, a prezentat poveştile de viaţă ale două prostituate şi aspiraţiile acestora.

Recunoaşterea pe plan internaţional a venit odată cu filmul ”Soldier of Orange” din 1977 şi cu două pelicule SF de mare succes - ”RoboCop” (1987) şi ”Total Recall” (1990).

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 9 - 19 februarie 2017.

Lungmetrajul ”Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, a fost selectat în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Berlinalei. În plus, Tudor Aaron Istodor este unul dintre cei zece tineri actori europeni selectaţi în programul Shooting Stars, organizat  între 10 şi 13 februarie, de European Film Promotion (EFP), şi ajuns la cea de-a 20-a ediţie, în cadrul Festivalului de la Berlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.