Muzicianul american Paul Simon a anunţat că va susţine la New York ultimul concert din turneul de adio, după ce iarna trecută presa britanică informa să unicul show pe care artistul îl va susţine anul acesta va avea loc la Londra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul va avea loc pe 22 septembrie, la Flushing Meadows Corona Park, în cadrul căruia Paul Simon va interpreta piese de pe tot parcursul carierei sale, scrie Variety.

Intitulat „Homeward Bound – The Farewell Performance”, acesta va fi primul mare concert din ultimele decenii care va avea loc în parcul aflat în Queens, unde artistul şi-a petrecut anii de formare.

Simon va dona toate câştigurile de pe urma acestui show, care va dura 140 de minute, unei cauze pe care o va alege şi anunţa în curând.

Paul Simon va susţine un concert la Londra, pe 15 iulie, în cadrul festivalului British Summer Time.

Paul Simon a susţinut în ultimii doi ani concerte pentru promovarea celui mai recent album al său, „Stranger to Stranger”, apărut în 2016. În acelaşi an, el a declarat pentru New York Times: „Showbiz-ul nu mai prezintă interes pentru mine... O să văd ce se întâmplă când voi renunţa. Atunci voi vedea cine sunt. Dacă sunt o persoană defnită de ceea ce am făcut”.

De-a lungul carierei, Paul Simon a susţinut mai multe concerte memorabile în Hyde Park, unul dintre ele fiind „Farewell” din 1993, când s-a reunit pe scenă cu Art Garfunkel.

Anul trecut, el a lansat filmul albumului live „The Concert in Hyde Park”, care documentează spectacolul susţinut la Hard Rock Calling Festival în 2012.

Paul Frederic Simon, născut pe 13 octombrie 1941, în Newark, într-o familie de evrei maghiari, este cantautor cunoscut pentru succesul avut în formula Simon & Garfunkel, începând cu anul 1965, alături de partenerul său muzical Art Garfunkel. Paul Simon a scris majoritatea cântecelor grupului, între care se numără trei ce au ajuns pe primul loc în topul single-urilor din Statele Unite - „The Sounds of Silence", „Mrs. Robinson" şi „Bridge over Troubled Water". În 1970, în culmea succesului, Simon şi Garfunkel s-au despărţit, iar Paul Simon a început o carieră solo de succes.

Pentru activitatea lui solo şi colaborativă, Paul Simon a câştigat 13 premii Grammy. În 2001, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.