Muzicianul britanic Paul McCartney colaborează cu Netflix şi compania de producţie Gaumont pentru adaptarea în lungmetraj animat a cărţii „High in the Clouds” (2005), pe care a scris-o cu Philip Ardagh şi care a fost ilustrată de Geoff Dunbar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

McCartney va produce filmul şi va scrie cântecele pentru coloana sonoră.

Acţiunea îl urmăreşte pe Wirral, un mascul veveriţă, adolescent, care se trezeşte atras într-o gaşcă rebelă. Din întâmplare, se opune bufniţei Gretsch, lider despotic care fură vocea oricui i se împotriveşte.

Timothy Reckart va regiza după un scenariu scris de Jon Crocker („Paddington”, „Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald”).

Producători sunt creditaţi Bob Shaye (trilogia „The Lord of the Rings”), regretatul Michael Lynne, Sidonie Dumas, Christophe Riandee, Nicolas Atlan şi Terry Kalagian (Gaumont).

Proiectul „High in the Clouds” a fost iniţiat de McCartney cu Shaye şi Lynne în 2013.

Născut pe 18 iunie 1942, Paul McCartney este cântăreţ, multi-instrumentist şi compozitor. Şi-a început cariera ca basist şi solist al grupului The Beatles, la începutul anilor 1960, iar după destrămarea formaţiei, în 1970, a continuat cu o carieră solo care include, între altele, 25 de albume de studio şi 18 premii Grammy. În 2012, britanicul a primit Legiunea de Onoare din partea preşedintelui Franţei, Francois Hollande. Artistul britanic a fost numit Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic de regina Elizabeth a II-a, în onoarea căreia a cântat, în faţa a zeci de mii de spectatori, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

Cel mai recent album lansat, „Egypt Station”, a apărut în septembrie 2018.

Va fi, în 2020, la vârsta de 78 de ani, cap de afiş al festivalului Glastonbury.

În luna septembrie 2019, împreună cu bateristul Ringo Starr, a înregistrat un cântec scris de John Lennon, una dintre ultimele melodii compuse de muzician înainte să moară în decembrie 1980 şi care a fost lansată postum pe „Milk and Honey" din 1984.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.