Sir Paul McCartney este cel mai bine plătit muzician din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, cu o avere de 820 de milioane de lire sterline, la care contribuie şi soţia sa, moştenitoarea companiei New England Motor Freight, scrie express.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit celei de-a 30-a ediţii anuale a Sunday Times’ Rich List, care vizează industria muzicală britanică, averea fostului membru al trupei The Beatles a crescut cu 925% faţă de cea pe care o avea în 1989.

Prin această cifră, Paul McCartney, în vârstă de 75 de ani, a devenit cel mai bogat muzician din istoria acestei liste, apropiindu-se din ce în  ce mai mult de pragul de un miliard de lire sterline, datorită drepturilor de autor din catalogul The Beatles, care continuă să aibă succes, la aproape 50 de ani de la destrămarea grupului. 

De asemenea, averea cântăreţului a crescut, deoarece include active ale soţiei sale, Nancy Shevell, în vârstă de 58 de ani. Ea este moştenitoarea companiei New England Motor Freight, care înregistrează în medie vânzări anuale de aproximativ 330 de milioane de dolari.

Paul McCartney a beneficiat şi dintr-un acord stabilit în 2015 care le-a permis celor 13 albume The Beatles să fie disponibile prin servicii de streaming. 

Creşterea de 40 de milioane de lire sterline a averii artistului înregistrată în acest an a fost datorată în mod egal între melodiile The Beatles şi venituri dintr-un turneu organizat în Japonia, Brazilia, Mexic, Australia şi SUA, care a generat încasări de 100 de milioane de lire sterline din vânzarea de bilete.

Această listă mai dezvăluie că muzicianul britanic a cărui avere creşte cel mai repede este artistul Ed Sheeran. Anul trecut, averea lui a crescut cu 28 de milioane de lire sterline. Tânărul cântăreţ şi compozitor, în vârstă de 27 de ani, are o avere netă totală de 80 de milioane de lire sterline. Deşi ocupă locul 35 pe lista generală a celor mai bogaţi muzicieni britanici, Ed Sheeran este cel de-al doilea cel mai bogat muzician tânăr. 

Rita Ora figurează, de asemenea, pe lista celor ai bogaţi tineri muzicieni britanici, pentru prima dată. Artista, în vârstă de 27 de ani, are o avere de 16 milioane de lire sterline, deşi a lansat un singur album până în prezent. Cântăreaţa, care îşi va lansa cel de-al doilea album în acest an, ocupă locul 11 pe lista celor mai înstăriţi tineri muzicieni.

Adele şi-a menţinut titlul de „cel mai înstărit muzician tânăr britanic” pentru cel de-al doilea an consecutiv, averea ei crescând cu 15 milioane de lire sterline pe parcursul anului trecut. Albumul ei, „25”, s-ar fi vândut în peste 20 de milioane de copii la nivel mondial şi care a fost anul trecut unul dintre cele mai bine vândute înregistrări din Regatul Unit, la doi ani după lansare. Averea ei este de 140 de milioane de lire sterline.

„Serviciile de streaming, internetul ajută tinerii muzicieni de astăzi să câştige fani la nivel internaţional şi, în acelaşi timp, şi averile lor – mult mai repede decât muzicienii din generaţiile mai vechi”, a spus Robert Watts, care a lucrat la întocmirea acestei liste.

Sir Elton John, care ocupă locul al patrulea pe lista generală, este singurul muzician, în afară de Sir Paul McCartney, care a apărut şi în prima ediţie a Sunday Times Rich List, din 1989. Averea sa este de 300 de milioane de lire sterline, cu 650% mai mult decât în acel an şi cu 10 milioane de lire sterline mai mult faţă de anul precedent. 

Astfel, în top 10 al Sunday Times' Rich List, deshis de Sir Paul McCartney, se situează: Lord Lloyd-Webber (740 de milioane de lire sterline), U2 (569 de milioane de lire sterline), Sir Elton John (300 de milioane de lire sterline), Sir Mick Jagger (260 de milioane de lire sterline), Keith Richards (245 de milioane de lire sterline), Olivia şi Dhani Harrison (230 de milioane de lire sterline), Sir Ringo Star (220 de milioane de lire sterline), Michael Flatley (202 de milioane de lire sterline) şi Sting (190 de milioane de lire sterline).

Pe lista celor mai înstăriţi tineri muzicieni din Regatul Unit se situează, în ordine: Adele (140 de milioane de lire sterline), Ed Sheeran (80 de milioane de lire sterline), Harry Styles (50 de milioane de lire sterline), Niall Horan (46 de milioane de lire sterline), Liam Payne (42 de milioane de lire sterline), Louis Tomlinson (42 de milioane de lire sterline), Little Mix (40 de milioane de lire sterline), Zayn Malik (35 de milioane de lire sterline), Sam Smith (24 de milioane de lire sterline), Jessie J (18 de milioane de lire sterline), Winston Marshall (16 de milioane de lire sterline) şi Rita Ora (16 de milioane de lire sterline).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.