Participanţii la gala premiilor Oscar, pe 25 aprilie, nu vor fi obligaţi să poarte măşti de protecţie în timpul transmisiunii, au anunţat luni reprezentanţi ai Academiei americane de film (AMPAS), potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Informaţia a fost transmisă în timpul unei întâlniri pe Zoom dintre reprezentanţi ai Academiei şi nominalizaţi şi publicişti.

Pentru că ceremonia - care va avea loc la Union Station din Los Angeles şi Dolby Theatre - este tratată ca o producţie de televiziune şi film, celor care apar în faţa camerei nu le este cerut să poarte mască, a explicat un reprezentant al AMPAS.

Totuşi, când invitaţii nu sunt filmaţi, ei trebuie să poarte măşti. De exemplu, ele ar trebui folosite în timpul pauzelor publicitare.

AMPAS a mai dezvăluit că publicul spectator va fi limitat la 170 de persoane. 

Producătorii galei - Steven Soderbergh, Stacey Sher şi Jesse Collins - au precizat, sâmbătă seară, într-o conferinţă online, că să garanteze un mediu sigur este „incredibil de complex” şi au subliniat că abordarea lor se bazează pe „ştiinţă şi bunul simţ” . Ei au spus că industria filmului a fost între primele care au conceput protocoale pentru a reveni în activitate.

„Măştile vor juca un rol foarte important în istoria acelei nopţi”, a spus Soderbergh. „Dacă este criptic, aşa trebuie să fie”, a spus el despre remarca ambiguă.

Covorul roşu va fi anul acesta „mult redus” şi va fi inclus în avanpremiara show-ului, când vor fi interpretate cele cinci piese nominalizate la categoria „cel mai bun cântec original”.

Pe covorul roşu se vor afla doar trei fotografi şi câţiva jurnalişti care vor lua interviuri, între care de la ABC News, KABC şi E!. Media internaţionale vor fi din Japonia, Canada, Marea Britanie, Germania, Franţa, Brazilia, Spania, Mexic şi Australia. Va fi păstrată o distanţă de cel puţin 2 metri între reporteri şi intervievaţi.

Două sedii secundare ale Oscar vor fi în Londra şi Paris, unde vor putea veni nominalizaţii ce nu pot ajunge la Los Angeles.

Lungmetrajul „Mank” al lui David Fincher, cu Gary Oldman în rol principal, a primit cele mai multe nominalizări la Oscar 2021, zece, însă „Nomadland” al lui Chloe Zhao, cu Frances McDormand în centru, cu opt selecţii, este favorit.

O producţie românească se află acum pentru prima dată în rândul nominalizaţilor - „colectiv”, regizat de Alexander Nanau, este candidat la două categorii: „cel mai bun lungmetraj documentar” şi „cel mai bun lungmetraj internaţional”.

În România, gala Oscar va putea fi urmărită pe platforma Voyo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.