O ceremonie concepută ca un film şi 100% sigură în contextul sanitar este reţeta propusă de Academia americană pentru gala premiilor Oscar, ce va avea loc pe 25 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorii galei - Steven Soderbergh, Stacey Sher şi Jesse Collins - au dezvăluit sâmbătă seară, într-o conferinţă online, câteva noi detalii.

„Nu există un univers posibil în care vom pune pe cineva în pericol”, a spus Soderbergh, premiat cu Oscar pentru regia „Traffic” (2000), citează TVE.

Decernarea premiilor Oscar de anul acesta a fost amânată două luni din cauza pandemiei şi ceremonia va avea loc după un sezon inedit, cu gale ca Globurile de Aur, Grammy şi BAFTA în format virtual.

Evenimentul va avea loc la Dolby Theatre, locul tradiţional de desfăşurare, dar cu centrul la Union Station, gară din Los Angeles unde va fi amenajat un spaţiu special.

„Prima întrebare pe care ne-am pus-o a fost dacă putem face asta în siguranţă pentru toţi participanţii şi să fie ceva care să nu ne amintească de durerea şi distanţarea pe care atâtea milioane de oameni le-au trăit în ultimele 14 luni”, a spus Soderbergh.

Producătorii au recunoscut că să garanteze un mediu sigur este „incredibil de complex” şi au subliniat că abordarea lor se bazează pe „ştiinţă şi bunul simţ” . Ei au subliniat că industria filmului a fost între primele care au conceput protocoale pentru a reveni în activitate.

A fost deja anunţat că cei care vor veni pentru gală din afara oraşului vor trebui să facă teste PCR pentru Covid-19 şi să stea o perioadă în carantină. Producătorii au făcut acum precizări vagi cu privire la necesitatea ca publicul să poarte măşti de protecţie.

„Măştile vor juca un rol foarte important în istoria acelei nopţi”, a spus Soderbergh. „Dacă este criptic, aşa trebuie să fie”.

Conceptul de „istorie” a premiilor Oscar este ceva ce producătorii subliniază constant în ultimele luni şi reprezintă ideea de bază a galei: va fi un eveniment mult mai asemănător unui film decât unei ceremonii obişnuite.

Gala Oscar 2021 va avea estetica unui film, va fi transmisă în 24 de cadre pe secundă şi cu un format panoramic, vor fi folosite încadrări similare unei filmări şi nu unui program de televiziune, şi, potrivit producătorilor, vor fi „trei ore de divertisment” bazate pe „optimism” şi „onestitate”.

Ei au reiterat că intervenţiile prin Zoom nu vor exista şi vor opta, acolo unde este cazul, prin conexiune prin satelit.

„Motivul pentru asta este că aşa vom putea controla imaginea, vom putea controla sunetul şi va părea mult mai integrat în tot spectacolul”, a explicat Soderbergh.

Două sedii secundare ale Oscar vor fi în Londra şi Paris, unde vor putea veni nominalizaţii ce nu pot ajunge la Los Angeles.

Covorul roşu va fi anul acesta „mult redus” şi va fi inclus în avanpremiara show-ului, când vor fi interpretate cele cinci piese nominalizate la categoria „cel mai bun cântec original”.

De asemenea, va fi conceput un program special post-ceremonie.

Între prezentatorii galei se numără Brad Pitt, Zendaya, Rita Moreno, Joaquin Phoenix, Harrison Ford, Laura Dern, Regina King, Marlee Matlin, Reese Witherspoon, Renée Zellweger, Angela Bassett, Halle Berry, Bong Joon Ho, Don Cheadle şi Bryan Cranston. 

Alte nume urmează să fie anunţate zilele acestea.

Lungmetrajul „Mank” al lui David Fincher, cu Gary Oldman în rol principal, a primit cele mai multe nominalizări la Oscar 2021, zece, însă „Nomadland” al lui Chloe Zhao, cu Frances McDormand în centru, cu opt selecţii, este favorit.

O producţie românească se află acum pentru prima dată în rândul nominalizaţilor - „colectiv”, regizat de Alexander Nanau, este candidat la două categorii: „cel mai bun lungmetraj documentar” şi „cel mai bun lungmetraj internaţional”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.