Suedezul DJ Avicii, care a murit în aprilie, la vârsta de 28 de ani, nu şi-a făcut testamentul, patrimoniul său revenind direct tatălui şi mamei lui, Klas-Otto Bergling şi Anna Catarina Liden, o sumă estimată la 22,4 milioane de euro de către ziarul scandinav Expressen, citat de Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avicii a decedat în sultanatul Oman, unde era în vacanţă. Înainte, Tim Bergling nu a lăsat niciun testament. Şi, cum nu era căsătorit, părinţii săi moştenesc averea sa. Potrivit unui document citat de ziarul Expressen, el ar fi primit o sumă care se ridică la 22,4 milioane de euro, în mare parte rezultată în urma vânzării vilei din Los Angeles în luna august. 

Reşedinţa de 650 de metri pătraţi, situată pe Hollywood Hills West, şi-a găsit cumpărător la 17,5 milioane de dolari, anunţă ziarele locale. 

Cu o avere colosală, Tim Bergling nu se împăca cu statutul de milionar. "Când am început să câştig bani, mi-am dat seama că nu aveam nevoie cu adevărat", a declarat el într-un interviu acordat ziarului britanic The Sun în 2013. "Când câştigi atât de mulţi bani de care nu ai nevoie, singurul lucru înţelept, cel mai uman şi cel mai evident, este de a-i dona oamenilor care au nevoi". Înainte de decesul său, DJ-ul a donat milioane de dolari asociaţiilor, în special pentru Feeding America şi Radiohjälpen.

În trecut, muzicianul a suferit de pancreatită acută, în parte din cauza excesului de alcool. După o operaţie la vezica biliară şi apendicită în 2014, el şi-a anulat concerte pentru a se recupera. A renunţat la turnee în 2016, dar a continuat să compună în studio.

Tim Bergling, născut pe 8 septembrie 1989, cunoscut sub numele de scenă Avicii, a fost şi producător muzical, nominalizat de două ori la premiile Grammy - pentru single-ul „Sunshine”, cu David Guetta, în 2012, şi pentru single-ul său „Levels”, din 2013. Unele dintre cele mai cunoscute piese ale sale sunt „I Could Be the One", „Wake Me Up", „You Make Me", „X You", „Hey Brother", „Addicted to You", „The Days", „The Nights" şi „Waiting for Love". A lansat două albume de studio - „True” (2013) şi „Stories” (2015).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.