Părinţii lui Anton Yelchin, un actor din distribuţia filmelor din seria ”Star Trek”, decedat pe 19 iunie, la vârsta de 27 de ani, după ce a fost strivit de propriul automobil, vor depune la un tribunal din Los Angeles, marţi, documentele prin care vor da în judecată grupul Fiat Chrysler, pe care îl acuză de ucidere din culpă, a anunţat avocatul lor, citat de revista Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Automobilul actorului, un model Jeep Grand Cherokee, a ieşit din viteză şi a început să meargă cu spatele pe o alee din curtea reşedinţei sale din Studio City, strivind trupul artistului contra unui stâlp din cărămidă.

Vehiculul lui Yelchin fusese rechemat în service, după ce Fiat Chrysler şi National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) au primit numeroase reclamaţii despre confuzia cauzată de schimbătorul de viteze al acestui model de automobil. 

Mai mulţi şoferi s-au plâns de faptul că de multe ori au crezut că schimbătorul automobilului lor era plasat în poziţia de ”Parcare”, când, de fapt, acesta se afla în poziţie ”Neutră”, provocând astfel accidente. NHTSA a primit aproape 700 de plângeri pe această temă, ce au inclus 266 de accidente, dintre care 68 s-au soldat cu accidentări ale persoanelor implicate.

Accidentul lui Anton Yelchin face obiectul unei anchete în plină desfăşurare, dar se crede că este singurul care a provocat o victimă până în prezent.

Părinţii lui Yelchin, Viktor şi Irina Yelchin, au decis să dea în judecată Fiat Chrysler, dar şi concesionarul de automobile AutoNation şi compania ZF North America - producătorul schimbătorului de viteze cu care era echipat automobilul fiului lor. 

Presa afirnă că Gary Dordick, avocatul familiei Yelchin, va anunţa acest proces prin intermediul unei conferinţe de presă, ce va avea loc marţi.

Născut în Rusia, la Sankt Petersbug, Anton Yelchin a ajuns în Statele Unite la vârsta de şase luni cu părinţii lui, patinatori-vedetă ai Baletului pe gheaţă din Leningrad. 

Şi-a început cariera la vârsta de nouă ani şi a obţinut câteva roluri în seriale de televiziune în anii 1990.

S-a făcut remarcat în filme precum ”Mascul necruţător/ Alpha Dog” (2006), ”Charlie Bartlett” (2007), ”Terminator - Salvarea” (2009) şi ”Green Room” - un film din 2015, salutat de criticii de specialitate.

Rolul care i-a adus celebritatea a fost Pavel Chekov din cele mai recente filme ale francizei cinematografice ”Star Trek” - ”Star Trek: Un nou început” (2009), ”Star Trek În întuneric 3D” (2013) şi ”Star Trek. Dincolo de infinit!” - ce a fost lansat pe 22 iulie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.