Papa Francisc a participat marţi la vizionarea de la Roma a filmului ”Silence” al lui Martin Scorsese şi, potrivit declaraţiilor părintelui James Martin, care a fost consultantul regizorului pentru scenariul peliculei, Suveranul Pontif a fost ”foarte mulţumit”, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bazat pe cartea autorului japonez Shusaku Endo, “Silence” spune povestea a doi preoţi portughezi iezuiţi, interpretaţi de Adam Driver şi Andrew Garfield, care se confruntă cu mai multe forme de violenţă şi persecuţie, în timp ce călătoresc prin Japonia în căutare de prozeliţi, urmându-şi mentorul jucat de Liam Neeson.

După vizionarea dedicată preoţilor iezuiţi, care a avut loc marţi, Papa Francisc l-a întâlnit pe Martin Scorsese.

Pentru Scorsese, întâlnirea a venit după aproape 30 de ani de la "The Last Temptation of Christ", care a fost contestat de liderii Bisericii Catolice.

Întâlnirea a avut o importanţă deosebită şi pentru Suveranul Pontif în vârstă de 79 de ani, membru al ordinului Iezuiţilor, care, în tinereţe, a dorit să ajungă în Japonia ca misionar, însă din motive de sănătate nu a reuşit.

Martin Scorsese, în vârstă de 74 de ani, a răspuns timp de o oră mai multor întrebări venite de la o parte dintre cei peste 300 de preoţi iezuiţi care au participat la proiecţie.

O a doua proiecţie va avea loc miercuri, la Vatican, pentru un public mai restrâns şi nu este confirmat dacă Papa Francisc va participa şi la aceasta.

”A părut foarte mulţumit de cum (proiecţia de marţi seară, n.r.) a ieşit”, a declarat părintele James Martin, consultant pentru scenariul filmului. 

Despre Martin Scorsese, el a spus: ”A fost foarte angajat în discuţie şi energic şi a impresionat publicul format din iezuiţi cu profunzimea sa”.

”Nu poţi face un film spiritual în felul acesta fără să fii o persoană spirituală”, a adăugat părintele Martin.

Despre ”Ultima ispită a lui Isus/ The Last Temptation of Christ", James Martin a afirmat: Acest film nu este despre renunţarea lui isus la credinţă, ci despre ispitirea lui, iar asta este parte din umanitate”.

”Silence” va fi lansat pe 23 decembrie în Statele Unite, pe 1 ianuarie în Marea Britanie şi din 16 februarie în Australia.

Martin Scorsese, născut pe 17 noiembrie 1942, este regizor şi producător de film. A primit 12 nominalizări la Oscar şi a câştigat un singur trofeu - pentru regia filmului ”Cârtiţa/ The Departed” (2006). Cineastul a fost recompensat, între altele, cu patru Globuri de Aur, două premii Emmy, două trofee BAFTA, dintre care unul pentru întreaga carieră, un Palme d'Or şi un trofeu pentru cea mai bună regie, la Festivalul de Film de la Cannes, şi un premiu César onorific. Din filmografia sa fac parte, între altele, ”Mean streets” (1973), ”Taxi driver” (1977), ”Raging bull” (1980), ”After hours” (1985), ”The Last Temptation of Christ” (1988), ”Goodfellas” (1990), ”Cape fear” (1991), ”Gangs of New York” (2002) şi ”The Wolf of Wall Street” (2013).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.