Palatul Élysée a anunţat că un omagiu naţional îi va fi adus lui Charles Aznavour, care a murit în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 94 de ani, vineri dimineaţă, la Palatul Invalizilor din Paris, potrivit presei franceze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Republicii, Emmanuel Macron,  va participa la această ceremonie în cursul căreia va susţine un discurs, în curtea palatului Invalizilor. 

Organizarea acestui omagiu solemn a fost dorită de mai mulţi responsabili politici pentru a saluta legenda cântecului francofon, dar a fost refuzată de familia artistului, potrivit informaţiilor RTL. 

Luni seară, ministrul francez al Culturii, Françoise Nyssen a declarat că "Franţa trebuie să-i aducă un omagiu lui Charles Aznavour", aminteşte Le Parisien. Ea nu a fost singura. François Hollande a vorbit despre un omagiu naţional. De la Élysée au venit informaţii că nimic nu va fi organizat fără acordul familiei artistului.

Charles Aznavour a murit luni dimineaţă "din cauze naturale", ca urmare a unei "insuficienţe cardio-respiratorii", a indicat procurorul din Tarascon Patrick Desjardins, dezvăluind rezultatele unei autopsii care a avut loc marţi. 

În decembrie 2017, Franţa l-a omagiat "popular" pe Johnny Hallyday, la care au participat sute de mii de persoane pe străzile Parisului şi în biserica La Madeleine. Cu o zi înainte, pe 8 decembrie, un omagiu naţional i-a fost adus şi scriitorului Jean d'Ormesson. 

Moartea lui Charles Aznavour a provocat o adevărată undă de şoc în Armenia, ţara sa de origine. Un omagiu îi va fi adus cu ocazia vizitei lui Emmanuel Macron, pe 11 şi 12 octombrie, la Summitul Francofoniei. 

Etern om de scenă, Charles Aznavour a cântat pentru ultima dată la Osaka pe 19 septembrie şi trebuia să înceapă un nou turneu, pe 26 octombrie, la Bruxelles. Cu piese precum "Emmenez-moi", "Je Me Voyais Déjà" sau "La Bohème", eternul Charles Aznavour a traversat epocile, generaţiile şi frontierele", scrie Le Figaro.

"Omul cu o mie de cântece", Charles Aznavour, a fost "cântăreţul de varieteuri cel mai important al secolului al XX-lea", după cum îi atribuia acest titlu în 1988 de CNN şi Times.

Aznavour a cântat peste 1.200 de cântece în şapte limbi diferite, a susţinut spectacole în 94 de ţări şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în lumea întreagă. A avut mai mult de 60 de apariţii în lungmetraje.

Foarte discret cu viaţa privată, cântăreţul a fost căsătorit de trei ori şi are şase copii, dintre care trei cu ultima soţie, Ulla, cu care era căsătorit de peste 50 de ani. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.