Industria de film, care joacă un rol important atât în India, cât şi în Pakistan, a simţit imediat impactul tensiunilor militare care s-au redus între aceste două ţări vecine şi rivale, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pakistan Film Exhibitors Association a anunţat că boicotează conţinutul indian şi că niciun film indian nu va fi lansat în Pakistan. 

Ministrul pakistanez al Informaţiilor Fawad Chaudhry a solicitat autorităţii de reglementare online a mass-media să acţioneze împotriva mesajelor influenţate de India. 

Cele două ţări şi-au disputat în repetate rânduri provincia Caşmir, de când şi-au câştigat independenţa lor în 1947. 

Tensiunile au escaladat în ultimele zile după ce o escadrilă de avioane indiene au traversat aşa-numita "linie de control" dintre cele două ţări, marţi, şi a bombardat ceea ce India susţine că era o tabără de antrenament pentru grupul terorist Jaish-e-Mohammad. 

Miercuri, Pakistanul a anunţat că două avioane indiene au fost doborâte în spaţiul său aerian şi doi piloţi arestaţi. India a anunţat că un avion pakistanez a fost doborât în spaţiul aerian indian şi că un elicopter indian s-a prăbuşit în apropierea graniţei. 

Bollywoodul a lansat propriile greve. Fox Star Studios India a decis să nu lanseze comedia "Total Dhamaal" în Pakistan. Distribuitorul Maddock Films a anulat premiera din Pakistan a filmelor "Luka Chuppi" (programată pe 1 martie), "Arjun Patiala" şi "Made In China". 

Federaţia angajaţilor din cinema din India de Vest a cerut interzicerea totală a artiştilor din Pakistan şi pedepsirea producătorilor din India care angajează talente din Pakistan. Cântăreţii pakistanezi sunt foarte populari pe coloanele sonore ale filmelor de la Bollywood. Cele două ţări şi-au interzis reciproc artiştii între 2016 şi 2017. 

Naţionalismul este deja în creştere. Lansarea filmului "Uri-The Surgical Strike" pe 11 ianuarie, care descrie o operaţiune a armatei indiene în Pakistan, este un mare succes în India, cu încasări de peste 42 de milioane de dolari şi continuă să ruleze în cinematografe. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.