Filmul „My Little Sister”, regizat de Stéphanie Chuat şi Véronique Reymond, este propunerea Elveţiei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nina Hoss, Lars Eidinger şi Marthe Keller fac parte din distribuţia lungmetrajului produs de Vega Film care a avut premiera, în luna februarie, în competiţia Berlinalei.

Lungmetrajul a fost vândut în peste 10 teritorii şi va avea premiera în Elveţia, în luna septembrie, şi în Germania şi Austria, în octombrie.

Hoss şi Eidinger joacă rolul fraţilor gemeni Lisa, dramaturg, şi Sven, actor de teatru grav bolnav. Lisa, care refuză să accepte soarta fratelui ei, face tot posibilul pentru a-l readuce pe scenă şi îşi pune în joc mariajul.

„My Little Sister” este al doilea lungmetraj de ficţiune semnat de Chuat şi Reymond, ambele actriţe la bază. Lungmetrajul lor de debut, „The Little Bedroom” (2010), a fost produs tot de Vega Film. El a fost, de asemenea, propunerea Elveţiei pentru o nominalizare la Oscar. În 2018, ele au lansat documentarul „Ladies”.

Academia americană de film a extins termenul de înscriere pentru lungmetraje până pe 1 decembrie.

Luna aceasta, Polonia a anunţat propunerea pentru nominalizare la premiile Oscar 2021 - „Never Gonna Snow Again”, care va avea premiera în competiţia principală a Festivalului de Film de la Veneţia 2020. Filmul este scris şi regizat de Małgorzata Szumowska şi Michał Englert.

Premiul pentru „cel mai bun lungmetraj internaţional”, cunoscut până anul trecut ca „cel mai bun lungmetraj într-o limbă străină”, a fost câştigat anul acesta de „Parasite” (Coreea de Sud”, regizat de Bong Joon Ho.

Cea de-a 93-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 25 aprilie 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.