„Beanpole/ Dylda”, de Kantemir Balagov, este propunerea Rusiei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2020, informează The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea filmului este plasată în Leningrad, la câteva luni după încetarea celui de-Al Doilea Război Mondial. În centru, două femei ieşite recent din armată, care încearcă să depăşească experienţa traumatizantă pe care o reprezintă războiul.

Filmul a avut premiera în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes de anul acesta şi i-a adus lui Balagov premiul pentru regie.

Lungmetrajul a fost lansat în Rusia pe 20 iunie şi a generat încasări de 428.000 de dolari. În Statele Unite, el va fi distribuit de Kino Lorber.

„Dylda” este al 27-lea film propus de Rusia, după 1991, pentru o nominalizare la categoria care până anul acesta s-a numit „cel mai bun film într-o limbă străină”.

„Burnt by the Sun” al lui Nikita Mihalkov a fost recompensat, în 1994, de Academia americană de film cu un trofeu Oscar, iar alte şase film au fost nominalizate. Cel mai recent, anul trecut - „Loveless”, de Andrei Zvyagintsev.

România a propus anul acesta pentru nominalizare lungmetrajul „La Gomera” al lui Corneliu Porumboiu, cu Vlad Ivanov în rol principal.

Termenul limită pentru anunţarea propunerilor spre nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2020 este 1 octombrie 2019. Academia americană de film va alege 10 producţii finaliste. Nominalizările vor fi anunţate pe 13 ianuarie 2020.

Cea de-a 92-a ediţie a galei de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 9 februarie 2020, la Los Angeles.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.