Pelicula „The Wild Pear Tree”, semnată de Nuri Bilge Ceylan, a fost desemnată propunerea Turciei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Povestea despre un tânăr scriitor care încearcă să găsească banii necesari pentru a-şi publica un roman a avut premiera în competiţia Festivalului de Film de la Cannes şi este prima a cineastului premiat în 2014 cu Palme d'Or („Winter Sleep”) care reprezintă Turcia la Oscaruri.

Ceylan a mai fost premiat la Cannes cu trofeul pentru „cel mai bun regizor” („Three Monkeys”, 2008) şi cu Marele premiu al juriului („Distant”, 2002).

Propunerea României pentru o nominalizare la Oscar 2019 este „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, de Radu Jude, acesta fiind al doilea film al regizorului, după „Aferim!”, care reprezintă ţara noastră la premiile Academiei Americane de Film.

Între ţările care şi-au desemnat până acum propunerile se numără Elveţia - cu documentarul „Eldorado” al lui Markus Imhoof - şi Estonia - cu „Take It or Leave It”, lungmetrajul de debut al Liinei Trishkina-Vanhatalo.

Cea de-a 91-a ediţie a galei premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie 2019, la Los Angeles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.