Drama „Girl”, de Lukas Dhont, recompensată cu patru premii la Festivalul de Film de la Cannes, inclusiv cu trofeul Caméra d'Or, este propunerea Belgiei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul despre un adolescent transgender care visează să devină balerin profesionist, lungmetrajul de debut al lui Dhont, a avut premiera anul acesta în secţiunea Un Certain Regard la Cannes.

„Girl” va avea premiera nord-americană la Festivalul de Film de la Toronto şi va fi prezentat şi la San Sebastián, potrivit Variety.

Lungmetrajul a fost nominalizat pentru LUX Film Prize, oferit de Parlamentul European, şi se află pe lista scurtă a European Film Awards.

Propunerea României pentru o nominalizare la premiile Oscar 2019 a fost desemnată producţia „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, de Radu Jude, premiat cu Globul de Cristal la Karlovy Vary.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.