Filmul „El Angel”, de Luis Ortega, care a avut premiera la Festivalul de la Cannes de anul acesta, este propunerea Argentinei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„El Angel” este bazat pe viaţa lui Carlos Robledo Puch, unul dintre cei mai cunoscuţi criminali în serie din istoria Argentinei, devenit cunoscut ca „îngerul morţii” în 1972, când a fost arestat, după ce a comis 11 crime şi câteva jafuri, toate înainte să împlinească vârsta de 20 de ani.

Lungmetrajul reprezintă debutul actoricesc al lui Lorenzo Ferro, care deţine rolul principal şi este secondat de Chino Darín („La noche de 12 años”) şi Peter Lanzani („El Clan”).

Produs de Pedro şi Agustín Almodóvar prin El Deseo, companie aflată acum la a treia colaborare cu K&S a lui Hugo Sigman, filmul este unul dintre cele mai populare la ora actuală în Argentina. În a şasea săptămână de la premieră, a fost vizionat de peste 1,3 milioane de spectatori, potrivit The Hollywood Reporter.

Argentina a câştigat trofeul categoriei premiilor Academiei Americane de Film de trei ori - cel mai recent, în 2010, cu „El secreto de sus ojos” al lui Juan José Campanella, cu Ricardo Darín şi Soledad Villamil în distribuţie.

„El Angel” va fi lansat în SUA pe 9 noiembrie.

Lista scurtă a filmelor străine propuse pentru o nominalizare la premiile Oscar va fi anunţată în luna decembrie, iar nominalizările, pe 22 ianuarie 2019.

Cea de-a 91-a ediţie a galei premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie 2019.

România va fi reprezentată în cursa pentru o nominalizare de lungmetrajul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” al lui Radu Jude, premiat cu Globul de Cristal la Festivalul de la Karlovy Vary.

Între ţările care şi-a anunţat propunerile se numără Japonia - „Shoplifters” (Hirokazu Kore-eda, premiat cu Palme d'Or la Cannes), Turcia - „The Wild Pear Tree” (Nuri Bilge Ceylan), Marea Britanie - „I am Not a Witch” (Rungano Nyoni), Ucraina - „Donbass” (Sergei Loznitsa), Slovacia - „The Interpreter” (Martin Sulik), Columbia - „Pájaros de verano” (Cristina Gallego şi Ciro Guerra), Germania - „Never Look Away” (Florian Henckel von Donnersmarck), Venezuela - „La Familia” (Gustavo Rondón Córdova), Spania - „Campeones” (Javier Fesser), Paraguay - „Las herederas” (Marcelo Martinessi), Rusia - „Sobibor” (Konstantin Khabensky), Polonia - „„Cold War” (Pawel Pawlikowski) şi Italia - „Dogman” (Matteo Garrone).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.