Documentarul „Eldorado” al lui Markus Imhoof este propunerea Elveţiei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut vineri, în cadrul Festivalului de Film de la Locarno.

Documentarul, care a avut premiera anul acesta în afara competiţie la Berlinală face paralele între riscantele călătorii ale refugiaţilor spre Europa şi întâlnirea lui Imhoof cu Giovanna, un copil refugiat pe care familia lui l-a luat în grijă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

La Berlin, filmul a fost premiat cu menţiune specială din partea juriului Amnesty International.

Muzica filmului coprodus de Radioteleviziunea Elveţiană, Thelma Film, zero one film şi Bavarian Broadcasting este compusă de Peter Scherer.

Imhoof a mai fost nominalizat la premiile Academiei americane de film în 1982, pentru „The Boot is Full”, care a fost recompensat cu Ursul de Aur la Berlinala din 1981. Lungmetrajul narativ are ca subiect refugiaţii în Elveţia din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Documentarul „More Than Honey” lansat de cineastului în vârstă de 76 de ani în 2012 este considerat unul dintre cele mai de succes filme de gen din Elveţia.

Lista scurtă a filmelor străine propuse pentru o nominalizare la premiile Oscar va fi anunţată în luna decembrie, iar nominalizările, pe 22 ianuarie 2019.

Cât priveşte România, săptămâna aceasta a fost hotărât ca ţara noastră să fie reprezentată de lungmetrajul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” al lui Radu Jude,

Cea de-a 91-a ediţie a galei premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.