Organizatorii festivalului Primavera Sound pregătesc, în perioada 26 aprilie - 2 mai, mai multe concerte în Barcelona pentru „reconectarea” publicului cu muzica live.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentele vor avea loc la Teatrul Coliseum din Barcelona.

Organizatorii popularului festival spaniol au spus că show-urile vor avea loc cu respectarea strictă a măsurilor impuse în contextul crizei sanitare. Între artiştii care vor urca pe scenă se numără José González şi colectivul Califato ¾.

Intitulată „Nits del Coliseum” (Nopţi la Coliseum, n.r.), seria de concerte, spun reprezentanţii evenimentului, va permite fanilor să se „reconecteze” cu muzica live.

„Cu trista aniversare de când muzica live s-a oprit apropiindu-se, avem nevoie să ne reconectăm cu artiştii într-un mediu pe cât de similar posibil cu cel dinainte. Având în vedere că majoritatea sălilor de concerte sunt încă închise şi riscă să dispară, Primavera Sound se va instala timp de o săptămână la Teatrul Coliseum din Barcelona”, se arată într-un comunicat.

Primavera Sound a organizat în luna decembrie 2020 un concert-test, la care au participat peste 460 de persoane, cu scopul de a verifica dacă este posibil să aibă loc evenimente muzicale fără pericolul transmiterii Covid-19. Toţi participanţii au fost testaţi rapid înainte şi a fost permis accesul celor care au avut un rezultat negativ. Evenimentul a fost un succes - nu a fost înregistrat ulterior niciun caz de infecţie.

După ce a anulat ediţia din 2020, Primavera Sound plănuieşte să revină în Barcelona în luna iunie, cu un lineup care îi include The Strokes, Tame Impala, Gorillaz, FKA twigs şi Tyler, the Creator.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.