Organizatorii concursului Miss Venezuela, care va avea loc joi la Caracas, nu vor mai preciza dimensiunile celor 24 de candidate şi acest lucru a fost hotărât pentru prima dată în istoria competiţiei de frumuseţe, fiind o modalitate de a se delimita de "stereotipul feminin", a anunţat organizaţia, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Frumuseţea unei femei nu este legată de măsurile 90-60-90 (...). Ea se măsoară în talentul ei", a explicat Gabriela Isler, directoarea de comunicare a concursului care a desemnat şapte Miss univers şi şase Miss World.

În ediţiile precedente, prezentatorii indică publicului talia concurentelor care, cele mai multe, au recurs la operaţii de chirurgie estetică şi la regimuri drastice pentru a atinge măsurile car se presupune că ar fi ideale şi căutate de manechine: 90 de centimetri în jurul bustului, 60 de centimetri în jurul taliei şi 90 de centimetri în jurul coapselor. 

Directoarea a mai precizat că din cauza lipsei de resurse nu a fost prevăzută o soluţie în cazul unei pene de curent, aşa cum se întâmplă frecvent în ţară, cea mai recentă a avut loc pe 22 iulie. 

Venezuela traversează cea mai gravă criză economică din istoria recentă, Fondul Monetar Internaţional (FMI) evaluând inflaţia în ţară la 1.370.000% pentur anul 2018 şi la 10.000.000% pentru 2019.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.