Organizatorii Festivalului de Film de la Berlin vor semna un acord privind egalitatea de gen, la fel cum au făcut anul trecut cei de la Cannes, Veneţia şi San Sebastián.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Berlinalei, Dieter Kosslick, va semna documentul pe 9 februarie, la o întâlnire sponsorizată de Women in Film and Television Germany. Acordul a fost iniţiat anul trecut, la Festivalul de Film de la Cannes, de către organizaţia franceză 5050x2020.

Protocolul nu impune cote, dar, prin el, festivalul îşi ia angajamentul să ajungă la o paritate privind genul la nivelul top management. De asemenea, presupune transparenţă în cazul filmelor înscrise în festival şi al componenţei comitetelor de selecţie şi programare.

În luna iunie, când Kosslick va pleca de la conducerea Berlinalei, după 18 ani, festivalul va deveni cel mai mare eveniment de gen din lume condus de o femeie. Mariette Rissenbeek, director al organizaţiei German Film, a fost desemnată codirector al Berlinalei, împreună cu Carlo Chatrian, actualul şef al Festivalului de Film de la Locarno.

Competiţia de anul acesta a Berlinale cuprinde 7 filme regizate de femei dintr-un total de 17 lungmetraje selectate - mult peste Cannes (care a avut 3, anul trecut) şi Veneţia (cu doar 1 film, în 2018).

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin va avea loc în perioada 7 - 17 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.