Orchestra Johann Strauss Ensemble, dirijată de Russell McGregor, va susţine o serie de concerte de Crăciun, la Braşov, Cluj, Arad şi Oradea, în cadrul turneului „Viena Magic”, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alături de doi invitaţi speciali, soprana Paula Jeckstadt şi baritonul Michael Havlicheck, muzicienii vor cânta la 11 decembrie în Sala Patria din Braşov, în 12 decembrie, la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca, în 13 decembrie la Teatrul Clasic Ioana Slavici din Arad, iar în 14 decembrie la Biserica Baptistă Speranţa din Oradea.

Noul concept al concertului „Viena Magic”, creat special pentru publicul din România, cuprinde un program variat de muzică clasică, pornind de la valsurile iubite de zeci de generaţii şi ajungând la arii de operă ce aparţin marilor compozitori ai tuturor timpurilor, precum Johann Strauss I şi II, Johann Sebastian Bach, Franz Lehar, Karl Komzak sau Julius Fucik.

Dirijor şi prim-solist, deţinător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart, Russel McGregor s-a născut în Oxford, dar a crescut în Melbourne, Australia, unde la vârsta de 7 ani a început să studieze vioara. Din 1992, Russell locuieşte în Viena, iar din anul 1997 este concertmaestru şi dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. În acompaniamentul sau sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi.

Biletele au fost puse în vânzare la preţuri variabile în funcţie locaţie şi de categoria de loc:

• 11 decembrie, Sala Patria - Braşov | Bilete pe Iabilet.ro,Ticketnet.ro, Bilete.ro, Spectacolebrasov.ro şi la casa de bilete a Sălii Patria.
• 12 decembrie, Cinema Florin Piersic – Cluj-Napoca | Bilete pe Iabilet.ro, Ticketnet.ro, Bilete.ro, Eventbook.ro şi la casa de bilete Cinema Florin Piersic.
• 13 decembrie, Teatrul Clasic Ioan Slavici – Arad | Bilete pe Iabilet.ro, Ticketnet.ro, Bilete.ro, la casa de bilete a Filarmonicii şi a teatrului Ioan Slavici.
• 14 decembrie, Biserica Baptistă Speranţa – Oradea | Bilete pe Iabilet.ro, Ticketnet.ro şi Bilete.ro.

Orchestra Johann Strauss Ensemble a fost fondată în anul 1985 de membrii Bruckner Orchester din Linz. Pe parcursul activităţii artistice prodigioase Johann Strauss Ensemble a lucrat fără întrerupere la perfecţionarea sunetului şi a stilului, adăugând piese noi şi inovatoare repertoriului iniţial. Dirijorul Russell McGregor s-a alăturat ansamblului în 2004. Respectând tradiţia concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziţia de solist. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.