Oraşul Reykjavik, capitala Islandei, a decis să oprească iluminatul public, miercuri seară, pentru a oferi rezidenţilor săi şansa de a admira unul dintre cele mai impresionante spectacole care se produc pe cerul nocturn - o auroră boreală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit BBC, Consiliul Municipal din Reykjavik a anunţat că iluminatul stradal va fi oprit timp de o oră în centrul oraşului şi în alte câteva districte, începând cu ora locală 22.00, pentru a limita poluarea luminoasă.

Aleşii locali au cerut locuitorilor capitalei islandeze să li se alăture în acest demers, oprind toate luminile din reşedinţele lor.

Însă fenomenul natural, prin natura lui imprevizibil, a început să se producă abia spre sfârşitul perioadei de interdicţie a iluminatului public, iar Consiliul Municipal a luat decizia de a extincte interdicţia până la miezul nopţii, a precizat cotidianul Morgunbladid.

FOTO: Instagram
FOTO: Instagram

Oraşul Reykjavik a asistat la câteva aurore boreale spectaculoase în ultimii ani. 

FOTO: Twitter
FOTO: Twitter

Fenomenul se produce atunci când Terra se află în calea vânturilor solare - fluxuri de particule încărcate electric emise de atmosfera superioară a Soarelui. 

FOTO: Instagram
FOTO: Instagram

Aurora boreală apare atunci când acele particule interacţionează cu câmpul magnetic şi atmosfera Terrei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.