Oraşul care va fi desemnat, pe 13 noiembrie, Capitala Tineretului din România pentru perioada 2 mai 2017 - 1 mai 2018 va primi un premiu de 50.000 de euro, acordat de iniţiatorii programului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suma de 50.000 de euro reprezintă un punct de pornire pentru finanţarea proiectelor propuse de oraşul câştigător şi o resursă disponibilă pentru contribuţia proprie în atragerea de surse adiţionale de finanţare.

Oraşul care va purta titlul de Capitala Tineretului din România va fi desemnat de un juriu independent, din care vor face parte reprezentanţi ai unor instituţii publice, ai sectorului neguvernamental şi ai celui privat.

Juriul va analiza fiecare candidatură primită în funcţie de mai multe criterii, printre care motivaţia care a stat la baza fundamentării candidaturii, coerenţa viziunii, a misiunii şi a obiectivelor şi corelarea proiectelor propuse cu strategii şi documente de politici publice de tineret.

Data limită până la care pot fi depuse candidaturile complete pentru titlul de Capitala Tineretului din România este 14 octombrie, ora 23.59, la adresa de e-mail haisavorbim@capitalatineretului.ro. Candidaţii vor fi anunţaţi despre primirea şi eligibilitatea candidaturilor până la data de 18 octombrie.

Oraşul câştigător va fi anunţat în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Timişoara, primul oraş din România care a primit titlul de Capitala Tineretului din România şi care desfăşoară programul în perioada 2 mai 2016 - 1 mai 2017.

Titlul de Capitala Tineretului din România funcţionează pe principii similare cu cel de Capitala Europeană a Tineretului, deţinut de Cluj-Napoca în anul 2015.

Programul Capitala Tineretului din România a fost iniţiat de Federaţia Tineretului din România, Federaţia Share Cluj-Napoca şi Grupul Pont.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.