Opt filme din secţiunea online Minimest a Festivalului Animest 2020, premiate de juriile marilor festivaluri de profil, vor putea fi urmărite online de spectatorii din România şi Republica Moldova, transmit organizatorii evenimentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Selecţia specială este acum disponibilă pe platforma de streaming a festivalului. 

Pentru a le urmări, spectatorii sunt invitaţi să achiziţioneze bilete în sistem pay per view, direct de pe online.animest.ro, sau de pe platforma de ticketing parteneră: https://eventbook.ro/program/animest-online.

Curajoase şi înzestrate cu multă imaginaţie, personajele pe care copiii le vor descoperi în filmele Minimest disponibile online se vor dovedi o adevărată sursă de inspiraţie. Johan, protagonistul "Beyond Beyond" (r. Esben Toft Jacobsen), îşi vrea mama înapoi. Locuieşte pe un vas, în largul mării, cu tatăl lui care crede că numai acolo sunt feriţi de puternicul Rege Pană, care i-a răpit, într-o noapte, soţia. Într-o zi, tatăl lui Johan trebuie să plece de-acasă, timp în care Johan începe o călătorie plină de peripeţii în lumea Regelui Pană.

"The Great Bear" (r. Esben Toft Jacobsen) spune povestea lui Jonathan, un băieţel foarte fericit să plece în vacanţă de unul singur la bunicul său. El crede că sora lui, Sophie, a crescut suficient. Jonathan e în stare de orice pentru a scăpa de mogâldeaţa atât de enervantă. Cum reuşeşte să scape de ea, Jonathan intră în bucluc: Sophie e răpită de un urs uriaş. Băiatul trebuie s-o găsească înainte de a fi prea târziu!

Julius din "Get Santa" (r. Jacob Ley) are 8 ani, trăieşte într-un orfelinat şi crede în Moş Crăciun. Până într-o zi când nu doar că-şi pierde această credinţă, dar se pierde şi pe sine însuşi. Apoi, ceva bizar se petrece, iar dintr-o data Julius se trezeşte într-o lume magică.

Foarte bizară este şi lumea lui Torben, un măr ca oricare altul, care vrea să se menţină perfect, să arate impecabil. Marea lui ambiţie este sa ajungă în raft la supermarket, cel mai frumos şi delicios măr. Dar i se întâmplă ceva îngrozitor - se alege cu un vierme! "Mărul şi Viermele", regizat de Anders Morgenthaler şi Mads Juul, poate fi urmărit online, pe platforma de streaming Animest.

Agathe-Christine sau AC, cum îi place să-şi spună, este pasionată de mistere. Imediat ce familia ei se mută într-un oraş nou, ea nu caută să-şi facă prieteni noi, ci îşi instalează biroul de detectiv în subsolul casei. Primul mister pare simplu de rezolvat, dar curând AC îşi dă seama că a intrat într-o situaţie de nebănuit. "Next Door Spy" (r. Karla von Bengtson) a fost inclus în selecţia de lungmetraje Minimest a celei mai recente ediţii a festivalului. 

Tot din selecţia din 2020 vine şi "A Costume for Nicolas" (r. Eduardo Rivero), povestea unui băiat de 10 ani, cu sindromul Down, căruia mama îi provoacă imaginaţia creându-i în fiecare an câte un costum de ziua lui. Într-o seară, băiatul descoperă cufărul lăsat de mama sa, care este de fapt un portal spre o lume fantastică, prin care Nicolas începe o aventură magică. El are misiunea de a salva un regat căruia i s-au furat toate visele şi de a le arăta oamenilor că iubirea şi bunătatea pot învinge orice bariere.

Primul film din seria animată regizată de Janno Poldma şi Heiki Ernits, "Lotte from Gadgetville" este povestea unei căţeluşe puse pe şotii, dintr-un sat de la malul mării ai cărui locuitori împărtăşesc o bizară pasiune pentru invenţii. În fiecare an cea mai bună invenţie este premiată într-o competiţie, iar cel mai respectat inventator este chiar tatăl lui Lotte, Oskar. Doar că anul acesta marele său rival, iepurele Adalbert, e gata de orice pentru a pune mâna pe premiu.
De fiecare dată când Lotte se uită la lună se întreabă cine locuieşte acolo.

În "Lotte and the moonstone", într-o noapte, două siluete înfăşurate în mantii încearcă să fure piatra magică adusă de unchiul lui căţeluşei după o expediţie în munţi. Lotte recuperează piatra şi îşi dă seama că aceasta are puteri magice. Pentru a-i descoperi misterul, Lotte purcede într-o călătorie plină de aventuri.

În "Lotte and the lost dragons", cel mai recent film din serie, căţeluşa are acum o surioară pe nume Roosi. Karl Ratonul şi Viktor Peştele sunt cercetători veniţi în vizită în Gadgetville. Participă într-o competiţie de cântece folclorice şi ca să câştige trebuie să înregistreze cântecul celei mai vechi specii de animale, legendarii dragoni scuipători de flăcări. Lotte şi Rossi sar în ajutorul cercetătorilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.