Realizatoarea de televiziune Oprah Winfrey va juca în ecranizarea unei cărţi pentru copii, ”A Wrinkle in Time”, o producţie a studiourilor Disney ce va fi regizată de Ava Duvernay, informează site-ul revistei Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jennifer Lee, care a scris şi coregizat animaţia ”Frozen” în colaborare cu Chris Buck, va scrie scenariul acestui film, ce are la bază romanul ”A Wrinkle in Time”, scris de Madeleine L’Engle. 

Cartea spune povestea unor copii care călătoresc prin timp şi vizitează planete ciudate în căutarea tatălui lor, un savant de renume. 

”A Wrinkle in Time” este primul volum din seria ”Time Quartet” scrisă de Madeleine L’Engle, din care mai fac parte romanele ”A Wind in the Door”, ”Many Waters” şi ”A Swiftly Tilting Planet”.

Oprah Winfrey va interpreta rolul Doamnei Which, unul dintre cele trei personaje care îi vor ajuta şi îi vor ghida pe acei copii în călătoria lor spaţială.

Celebra prezentatoare şi realizatoare de televiziune a colaborat cu regizoarea Ava Duvernay şi la filmul ”Selma”. 

De asemenea, Opra Winfrey va începe în curând filmările pentru un proiect HBO, ”The Immortal Life of Henrietta Lacks”, un film ce spune povestea unei femei din Statele Unite ale Americii ale cărei celule, prelevate în anii `50 fără acordul familiei sale, au contribuit la dezvoltarea medicinei.

Oprah Gail Winfrey, născută pe 29 ianuarie 1954, este o realizatoare şi prezentatoare de televiziune americană, cunoscută mai ales pentru serialul de tip talk-show care îi poartă numele, difuzat de posturile TV americane din 1986 până în 2011. Începând din 2011, vedeta americană are propriul post de televiziune, OWN, pe care îl administrează în cooperare cu Discovery Communications.

Potrivit revistei Forbes, Oprah Winfrey este cea mai bogată femeie de culoare din lume, cu o avere personală festimată la 1,5 miliarde de dolari.

A întreprins ample acţiuni filantropice şi este considerată una dintre cele mai influente femei din lume.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.