România va fi reprezentată la cea de-a 32-a ediţie a Haifa Film Festival, care are loc în perioada 15 - 24 octombrie, de mai multe producţii cinematografice, care au fost selectate în diferite secţiuni, competiţionale şi necompetiţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pelicula ”Inimi cicatrizate”, de Radu Jude, câştigătoare a premiului special al juriului şi Don Quijote Prize oferit de International Federation of Film Societies în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, va fi proiectată în secţiunea A Look at Eastern Europe la Haifa International Film Festival.

”Inimi cicatrizate”, de Radu Jude
”Inimi cicatrizate”, de Radu Jude

”Bacalaureat”, pentru care Cristian Mungiu a primit trofeul pentru regie la Festivalul de la Cannes 2016, şi ”Ilegitim”, de Adrian Sitaru, recompensat cu premiul CICAE la Berlinala 2016, participă în competiţia Carmel a festivalului. 

În secţiunea East of The West va fi prezentat şi filmul ”Câini”, lungmetrajul de debut al lui Bogdan Mirică, iar scurtmetrajul ”O noapte în Tokoriki”, de Roxana Stroe, se numără printre producţiile româneşti prezentate în festival.

Vlad Ivanov, în ”Câini” (Foto: Iulia Weiss)
Vlad Ivanov, în ”Câini” (Foto: Iulia Weiss)

Secţiunea Homage este dedicată regizorului Cristian Mungiu, cu filmele ”4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” (2007) şi ”După dealuri” (2012).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.