Obiecte care au aparţinut actriţei şi cântăreţei Liza Minnelli, majoritatea folosite pentru filmul „Cabaret”, au fost adjudecate contra unei sume de peste 1,2 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În licitaţia „Love, Liza”, care a avut loc la Los Angeles timp de trei zile şi s-a încheiat miercuri, au fost scoase la vânzare peste 1.700 de loturi, multe dintre acestea fiind adjudecate la un preţ triplu faţă de cel estimat. 

Pălăria melon, cizmele şi vesta purtate în „Cabaret” au fost adjudecate contra sumei de 81.250 de dolari, iar scenariul din 1972 cu însemnări făcute de actriţă a fost vândut pentru 15.000 de dolari, au transmis organizatorii, Profiles in History, citaţi de Reuters.

Între loturi s-au numărat sute de pălării, eşarfe şi costume Halston din anii 1970, dar şi obiecte care au aparţinut părinţilor lui Minnelli - actriţa Judy Garland şi regizorul Vincente Minnelli.

Peruca blondă folosită de Garland în rolul Dorothy din „The Wizard of Oz”, care a fost înlocuită mai târziu de împletituri şatene, a fost vândută cu 17.500 de dolari, de 16 ori mai mult decât fusese estimat.

Colecţia de fotografii a lui Vincente Minnelli a fost adjudecată contra sumei de 11.875 de dolari.

Profiles in History a refuzat să ofere informaţii despre cumpărători.

Obiectele din colecţia „Cabaret”, film în care Minnelli a jucat rolul unei cântăreţe dintr-un club berlinez, Sally Bowles, şi care i-a adus un premiu Oscar, a atras numeroşi cumpărători.

Înaintea licitaţiei, scenariul pe care ea a lucrat pentru musical a fost estimat la 2.000 de dolari, iar costumul, la 6.000 de dolari.

Minnelli, în vârstă de 72 de ani, a declarat la începutul acestui an că doreşte să îşi simplifice viaţa şi să vândă colecţia pe care a strâns-o de-a lungul mai multor decenii şi pe care o păstra în şase locuri.

O parte dintre banii obţinuţi vor fi donaţi către fundaţia Great American Songbook pentru conservarea moştenirii muzicale a Americii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.