O statuie care îl prezintă pe cântăreţul Ed Sheeran sub forma unui porc a fost cumpărată la licitaţie de artistul britanic cu suma de 6.200 de lire sterline, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statuia, realizată sub forma unui omagiu adus artistului britanic, a fost denumită ”Ed Sheer-ham” (”Ed Sheer-şuncă”). Ea a fost vândută la o licitaţie ce a fost organizată în scopuri caritabile săptămâna trecută.

Unii dintre britanici au bănuit imediat că Ed Sheeran, care a spus în public că statuia este ”minunată”, era cumpărătorul care a câştigat licitaţia.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Angajaţii de St. Elizabeth Hospice din Ipswich, spitalul care a beneficiat de acest eveniment de caritate, s-au declarat încântaţi de banii primiţi de la Ed Sheeran. 

Rachel Backshall, reprezentantă a spitalului, spune că, după licitaţie, ”a existat o întrebare pe care toată lumea şi-o punea”.

”A cumpărat Ed porcul lui? Ne întrebam dacă va dori să o cumpere, dar, apoi, el a spus că îşi va pune semnătura pe statuie, pentru câştigătorul licitaţiei - a fost foarte priceput în a ne facem pe toţi să rămânem în domeniul presupunerilor. Apoi, Ed ne-a anunţat că este încântat că a câştigat porcul la licitaţie şi că va ajuta spitalul nostru”, a adăugat ea. 

Sculptura a fost una dintre cele 39 de piese care alcătuiesc instalaţia artistică ”Pigs Gone Wild” din Ipswich.

Printre celelalte opere de artă vândute la această licitaţie s-au aflat un tribut adus lui David Bowie (”Piggy Stardust”, vândut cu 2.600 de lire sterline), un omagiu adus lui Elvis Presley (”Elvis Porksley”, vândut cu 2.800 de lire sterline), o statuie dedicată lui Shakespeare (”Ham-let”, vândută cu 3.100 de lire sterline) şi o altă statuie dedicată personajului Frankenstein (”Frankenswine”, vândută cu 2.600 de lire sterline).

Aproximativ 300 de persoane au participat la licitaţie organizată în Trinity Park din Ipswich săptămâna trecută. Evenimentul a reuşit să obţină 152.550 de lire sterline (176.805 euro) în beneficiul spitalului din localitate.

Ed Sheeran, născut pe 17 februarie 1991, este un cântăreţ, compozitor, textier şi, ocazional, actor britanic. A compus cântece pentru One Direction şi Justin Bieber şi a reuşit să îşi construiască o carieră solo de mare succes. A lansat 2 albume de studio, 14 EP-uri şi 24 de single-uri solo şi 11 în colaborare cu alţi artişti şi 20 de videoclipuri muzicale. Single-urile sale au fost descărcate de aproape 17 milioane de ori pe internet în Statele Unite. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.