Ninorta Bahno, o refugiată siriană, a fost încoronată ”Regina vinului” într-o regiune viticolă de top din Germania, devenind prima solicitantă de azil care a câştigat un astfel de trofeu, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ninorta Bahno, o studentă în vârstă de 26 de ani, şi-a părăsit ţara natală, Siria, în urmă cu trei ani, din cauza războiului civil.

De religie creştină, Ninorta Bahno a fost încoronată ”Regina vinului” din Trier, un oraş din vestul Germaniei, în regiunea Mosel, aflat la mică distanţă de graniţa cu Luxe,mburg şi Franţa.

Ea speră că trofeul pe care l-a câştigat ar putea încuraja procesul de integrare a refugiaţilor.

”Vreau să arăt că Germania este o ţară primitoare şi că germanii sunt foarte ospitalieri, ei depun eforturi pentru a-i integra pe refugiaţi repede şi eficient”, a declarat învingătoarea, citată de Deutsche Welle.

”În calitatea mea de refugiat, ştiu că e foarte greu să te integrezi într-un loc nou, la început”, a adăugat ea.

În 2015, Germania a primit peste 1 milion de imigranţi, cei mai mulţi dintre ei fiind persoane care fugeau de războiul din Siria.

Ninorta Bahno îşi va petrece următorul an reprezentându-i pe producătorii de vinuri din jurul oraşului Trier la diverse festivaluri şi evenimente. 

Ea spune că refugiaţii cu care a stat de vorbă după obţinerea titlului au fost ”foarte bucuroşi” pentru victoria ei.

Ninorta Bahno a început un curs intensiv despre producţia viticolă locală şi spune că sortimentul ei preferat este un vin dulce Riesling.

Tradiţia ”reginelor vinurilor” din Germania datează din anii 1930.

În fiecare lună septembrie, reginele vinului din 13 regiuni viticole germane concurează pentru câştigarea trofeului suprem - Regina Vinului din Germania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.