O piesă scrisă de chitaristul George Harrison pentru bateristul Ringo Starr a fost descoperită într-un vechi scaun de pian, potrivit NME.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Olivia Harrison, văduva chitaristului britanic, a fost cea care a descoperit - în casa din Oxfordshire în care a locuit împreună cu George Harrison - versurile melodiei ”Hey, Ringo”.

”Hey, Ringo, vreau să ştii acum că, fără tine, chitara mea cântă foarte încet” şi ”nu am auzit niciun toboşar care să cânte ca tine” sunt două dintre versurile piesei, potrivit publicaţiei i.

Versurile au fost găsite într-un dosar aflat în vechiul scaun de pian al lui George Harrison. ”Cred că datează de prin 1970”, a spus Olivia Harrison. În plus, ea crede că George Harrison ar fi înregistrat muzica pentru acest cântec pe o casetă.

Olivia Harrison i-a oferit lui Ringo Starr o copie a versurilor, în luna februarie, la o petrecere organizată în Los Angeles, pentru a marca 74 de ani de la naşterea lui Harrison. ”Nu văzuse niciodată cântecul. A fost atât de surprins”.

Văduva lui Harrison a precizat că artistul a lăsat multe cântece neterminate, însă multe dintre ele au rămas într-un stadiu în care nu pot fi lansate.

Versurile vor fi reproduse într-o biografie ilustrată a lui Harrison, intitulată ”I Me Mine”, în care vor fi incluse fotografii de familie, versuri scrise de mână şi interviuri care nu au fost publicate până în prezent.

George Harrison (25 februarie 1943 - 29 noiembrie 2001) a fost chitarist şi compozitor al formaţiei The Beatles, iar din 1970, când trupa s-a destrămat, a continuat cu o carieră solo, care a însumat 12 albume de studio şi numeroase colaborări importante. A fost inclus de două ori în Rock and Roll Hall of Fame: în 1988, ca membru The Beatles, şi postum, pentru cariera solo, în 2004. George Harrison a murit pe 29 noiembrie 2001, la vârsta de 58 de ani, din cauza unui cancer pulmonar. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.