O pereche de pantofi cu toc din satin cu imprimeuri florale pe care a purtat-o cântăreţul Prince a fost expusă, marţi, de Victoria & Albert Museum din Londra, informează hollywoodreporter.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fermoarele pantofilor sunt însoţite de simbolul în care Prince şi-a schimbat temporar numele de scenă în anul 1993 ("love symbol #2").

De asemenea, pantofii cu toc au armături metalice, cu scopul de a susţine salturile cântăreţului pe scenă.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Muzeul deţine, de asemenea, costume purtate de Elton John, Mick Jagger şi The Beatles.

”Această pereche de pantofi demonstrează nu doar devotamentul unuia dintre cei mai mari cântăreţi ai lumii pentru activitatea sa, dar şi complexitatea designului şi competenţele de artizanat necesare pentru spectacole mari”, a spus Geoffrey Marsh, directorul colecţiei din care fac parte pantofii lui Prince. 

Prince Rogers Nelson a murit la vârsta de 57 de ani, pe 21 aprilie 2016, în urma unei supradoze accidentale cu un analgezic deosebit de puternic, fentanil. Trupul neînsufleţit al artistului a fost descoperit în studioul lui de înregistrări Paisley Park din Chanhassen, un oraş din statul american Minnesota.

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără ”Little Red Corvette”, ”Let's Go Crazy”, ”When Doves Cry”, ”Cream” şi ”Get Off”. Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa ”Wanna Be Your Lover” şi, în următoarele decenii, a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum ”1999” şi ”Purple Rain”.

Prince a câştigat şapte premii Grammy şi cele 39 de albume ale sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Artistul a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, în 1985, cu single-ul ”Purple Rain”, de pe coloana sonoră a filmului omonim.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.