George Michael, ale cărui discuri s-au vândut în peste 100 de milioane de copii, a fost unul dintre cei mai de succes cântăreţi din era modernă şi a avut o carieră impresionantă, întinsă pe durata a patru decenii. Dar, în pofida faptului că a stabilit multe recorduri cu piesele şi albumele sale şi a impresionat publicul cu prestaţiile sale pe scenă în cadrul multor turnee sold-out, starul britanic, care a murit în prima zi de Crăciun, la vârsta de 53 de ani, a avut o viaţă privată complicată şi, adeseori, dificilă, potrivit People.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezentăm mai jos o incursiune în viaţa artistului George Michael, incluzând cele mai reprezentative motive ale acesteia - care au influenţat adeseori piesele sale - şi problemele de sănătate cu care s-a confruntat celebrul cântăreţ în ultimii ani de viaţă.

1997: Mama lui George Michael, Lesley, a murit la doar un an după decesul iubitului artistului

George Michael s-a luptat cu depresia după ce şi-a pierdut atât mama, Lesley Angold, cât şi iubitul, Anselmo Feleppa, în mai puţin de un an. Feleppa a murit din cauza unor complicaţii medicale cauzate de SIDA. ”M-am confruntat cu o depresie uriaşă după ce a murit mama mea”, a dezvăluit George Michael pentru The Independent. ”Să îţi pierzi mama şi iubitul în mai puţin de un an e o situaţie foarte dificilă”.

Într-un interviu acordat în 2005 pentru The Guardian, George Michael a vorbit foarte deschis despre ”12 ani de depresie şi frică şi multe alte angoase” care au urmat după acele două decese. ”Am fost aproape să îmi spun «nu mai vreau să trăiesc» după ce a murit mama mea. Aveam acel sentiment copleşitor că cea mai bună perioadă a vieţii trecuse deja. Am iubit-o atât de mult pe mama, am respectat-o. Jur pe Dumnezeu, mă simţeam ca şi cum fusese aruncat un blestem asupra mea. Nu-mi venea să cred cât de multă durere Dumnezeu arunca asupra mea dintr-o dată. Era atât de multă moarte în jurul meu, abia pot să vorbesc despre asta”.

1998: George Michael a fost arestat în Beverly Hills pentru comportament indecent

George Michael - care şi-a încheiat relaţia de 13 ani cu partenerul lui de viaţă Kenny Goss în anul 2011 - nu intenţiona să îşi dezvăluie sexualitatea în felul în care a făcut-o. În 1998, artistul a fost arestat pentru ”comportament indecent” într-un parc din Beverly Hills. Ulterior, cântăreţul a dezvăluit public, într-un interviu la CNN, că era homosexual.

”Dintr-un motiv straniu, viaţa mea de gay nu a devenit mai uşoară atunci când mi-am anunţat public orientarea sexuală. S-a întâmplat exact pe dos”, dezvăluia artistul pentru BBC în 2004. ”Presa părea că găsea o veritabilă încântare în faptul că eu aveam înainte de acel episod un public heterosexual şi şi-a pus în cap să distrugă acest lucru. Şi cred că anumiţi bărbaţi erau cu adevărat frustraţi de ideea că iubitele lor nu voiau să renunţe la ideea că George Michael nu găsise încă «fata potrivită». Este exact ceea ce cred în continuare, chiar şi acum, unii dintre membrii familiei mele!”.

În 2007, George Michael a declarat pentru The Independent că ascunderea homosexualităţii sale în faţa publicului a avut efecte dificile asupra lui, însă el a preferat acea alegere, pentru a o proteja pe mama lui. ”Eram prea imatur ca să îmi dau seama că sacrificam ceea ce eram. Mai întâi, îmi iubeam foarte mult familia, iar SIDA era elementul predominant ce era asociat cu viaţa homosexualilor din anii 1980 şi începutul anilor 1990 - acestea erau îngrijorările oricărui părinte. Mama mea era încă în viaţă şi fiecare zi ar fi fost un coşmar pentru ea dacă ar fi fost nevoită să se gândească la aceste lucruri”. 

2006, 2008 şi 2010: George Michael a fost arestat pentru posesie şi consum de droguri

În octombrie 2006, cântăreţul britanic a fost arestat pentru deţinere de droguri şi a primit un avertisment din partea Poliţiei din Londra pentru posesie de canabis. La începutul acelui an, George Michael a fost arestat pe baza aceleiaşi acuzaţii, după ce a fost găsit leşinat la volanul automobilului său. La doar două luni după acel incident, artistul a avariat trei automobile ale vecinilor săi cu vehiculul lui - un model Range Rover -, în aprilie. În iulie 2010, George Michael se întorcea de la o paradă gay când a fost arestat pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate, după ce a intrat frontal cu vehiculul săi în faţada unui magazin. Ulterior, a fost pus sub acuzare pentru posesie de canabis şi pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate.

După ce şi-a recunoscut vinovăţia, artistul a fost condamnat la opt săptămâni de închisoare, plata unei amenzi şi o interdicţie pe cinci ani în privinţa conducerii de vehicule pe drumuri publice. Eliberat din închisoare după patru luni, artistul, vorbind despre dependeţa lui de droguri, a spus: ”Am înţeles că trebuia să fac ceva cu viaţa mea”. 

”Acel episod m-a zguduit şi m-a scos din atitudinea de negare. După accident, am participat la terapie contra dependenţei şi am petrecut două săptămâni la dezintoxicare. N-am făcut public niciunul dintre aceste lucruri. Acum simt că ele au rămas în trecut. Chiar aşa simt”, a adăugat artistul.

2011 şi 2013: George Michael a fost internat la terapie intensivă şi a suferit o accidentare gravă la nivelul craniului

În 2011, cântăreţul britanic a fost nevoit să îşi anuleze o serie de concerte europene după ce s-a îmbolnăvit. A fost internat la o clinică din Viena şi a primit tratament împotriva pneumoniei în secţia de terapie intensivă. După ce a fost externat, George Michael, vizibil emoţionat, a susţinut o conferinţă de presă în faţa reşedinţei sale din Londra, în care a mulţumit medicilor vienezi care i-au salvat viaţa, după ce au operat o traheotomie.

În 2013, a suferit o accidentare gravă la nivelul craniului, după ce a căzut din automobilul său, aflat în mers, în Hertfordshire. A fost transportat pe calea aerului la un spital, unde a petrecut două săptămâni la terapie intensivă. Apoi, artistul a fost fotografiat cu o cicatrice uriaşă în partea din spate a craniului.

Duminică, agentul de presă al cântăreţului George Michael a confirmat informaţia potrivit căreia artistul a murit în prima zi de Crăciun. ”Cu mare tristeţe, vă confirmăm că iubitul nostru fiu, frate şi prieten George a murit împăcat în reşedinţa lui, în perioada Crăciunului. Familia cere să îi fie respectată intimitatea în aceste zile dificile. Pentru moment, nu vom mai face alte declaraţii”.

Insuficienţa cardiacă este o posibilă cauză a morţii lui George Michael, conform managerului său, Michael Lippman, anunţă CNN, care citează Press Association.

De asemenea, Poliţia cercetează decesul artistului, considerându-l "neaşteptat, dar nu suspect".

George Michael, al cărui nume real a fost Georgios Kyriacos Panayiotou, s-a născut pe 25 iunie 1963 la Londra şi a vândut pe parcursul carierei sale de patru decenii peste 100 de milioane de albume.

George Michael a devenit cunoscut după ce a înfiinţat duoul pop Wham!, alături de colegul lui de şcoală Andrew Ridgeley, în anii 1980. Şi-a construit apoi o carieră solo impresionantă şi a lansat albume de mare succes, inclusiv materialele discografice ”Faith” şi ”Listen Without Prejudice Vol.1”.

George Michael a avut şapte piese care au ajuns pe primul loc în topul din Marea Britanie, iar printre cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără cântece precum ”Careless Whisper”, ”Faith”, ”Last Christmas”, ”Wake Me Up Before You Go Go”, ”Freedom”, ”I Want Your Sex”, ”Jesus to a Child, ”Fastlove”, ”Spinning The Wheel”, ”Don't Let the Sun Go Down on Me” - un duet celebru cu Elton John - şi ”Killer (Papa was a rolling stone)”.

Artistul britanic a fost recompensat cu numeroase trofee, inclusiv cu două premii Grammy, trei Brit Awards şi trei American Music Awards.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.