Lungmetrajul „O creatură delicată/ A Gentle Creature”, în regia lui Sergei Loznitsa, inspirat de o nuvelă a lui Feodor Dostoievski, va fi lansat în cinematografele româneşti vineri, fiind distribuit de Voodoo Films.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul a fost prezentat în premieră mondială în competiţia Festivalului de la Cannes 2017, fiind bine primit de critici şi public.

Inspirat din nuvela „Smerita” scrisă de Feodor Dostoievski, filmul are în prim plan un personaj feminin, interpretat de Vasilina Makovtseva, o soţie fragilă dar hotărâtă să lupte cu injustiţia socială cu orice preţ, păstrându-şi conştiinţa vie şi refuzând să pactizeze cu reprezentanţii puterii şi ai autorităţii.

Din distribuţie face parte Valeriu Andriuţă („După dealuri”), iar imaginea este semnată de Oleg Mutu („Moartea Domnului Lăzărescu”, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, „După dealuri”),

Sergei Loznitsa este un autor prolific, interesat deopotrivă de documentar şi de filmul de ficţiune. Printre cele mai importante titluri din filmografia sa se numără „My Joy” (în competiţie la Cannes 2010) şi „In the Fog”, care a câştigat premiul criticii, FIPRESCI, la Cannes, pentru cel mai bun film, în anul 2012.

Filmul va rula, din 14 septembrie, la Bucureşti (Cinema Muzeul Ţăranului, Cinema Union), Cluj (Cinema Victoria), Iaşi (Cinema Tătăraşi), Arad (Cinema Arta) Constanţa (Cityplex), Sfântu Gheorghe (Cityplex), Piteşti (Cinema Bucureşti), Bârlad (Cityplex), Piteşti (Cinema Trivale - Sala Studio Fun) şi Slobozia (Casa de cultură).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.