O companie britanică implicată în producţia celui mai recent film din seria ”Star Wars”, intitulat ”Star Wars: Trezirea Forţei/ Star Wars: Episode VII - The Force Awakens”, a fost amendată cu 1,6 milioane de lire sterline (2 milioane de dolari) pentru faptul că nu a asigurat protecţia actorilor şi angajaţilor, după un accident suferit de Harrison Ford în timpul filmărilor, în urma căruia starul hollywoodian a suferit o fractură la piciorul stâng, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania Foodles Production Ltd, cu sediul general la Londra, deţinută de Walt Disney Co, a recunoscut că a încălcat două norme de sănătate şi siguranţă. Sentinţa a fost pronunţată de un judecător de la Aylesbury Crown Court din Buckinghamshire, un tribunal din sudul Angliei.

Harrison Ford, interpretul personajului Han Solo în această franciză cinematografică, şi-a fracturat piciorul stâng după ce a fost prins sub o uşă culisantă metalică în iunie 2014, în timpul filmărilor de la lungmetrajul ”Star Wars: Trezirea Forţei”, ce au avut loc în celebrul studio Pinewood, aflat în apropiere de Londra.

Puterea generată de acea uşă care se închidea în plan vertical era comparabilă cu aceea generată de greutatea unui automobil, potrivit Health and Safety Executive (HSE), agenţia din Marea Britanie care implementează normele de protecţie şi siguranţă de la locul de muncă.

”Acesta a fost un incident care putea fi prevăzut”, a precizat HSE într-un comunicat oficial.

Harrison Ford, care avea vârsta de 71 de ani în momentul producerii accidentului, a fost transportat pe calea aerului la un spital din Oxford şi a suportat ulterior o intervenţie chirurgicală la piciorul stâng.

După ce a obţinut încasări de peste 2 miliarde de dolari pe plan mondial, lungmetrajul ”Star Wars: Trezirea Forţei”, al şaptelea film din franciza ”Războiul stelelor”, a urcat pe locul al treilea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile, după peliculele ”Avatar” şi ”Titanic”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.