”The Lennon Legend”, o colecţie de videoclipuri realizate pentru 20 de melodii ale lui John Lennon este disponibilă pe YouTube, a anunţat duminică vădura starului britanic, Yoko Ono.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceasta este în mod clar o colecţie atât cât poate fi. Viaţa lui John a fost una minunată şi una din care mă simt privilegiată că am făcut parte. Să realizeze această compilaţie a fost foarte emoţionant: imagini rare, nedescoperite, urmărindu-le crescând în claritate, eliberând sute de amintiri ale vieţii noastre şi care sunt transmise acum unei noi generaţii. Este un film făcut cu dragoste şi speranţă - iubirea mea pentru soţul meu şi speranţa noastră că pacea va izbuti în lume. Daţi păcii o şansă!”, a fost mesajul transmis de Yoko Ono pe Facebook.

”Give Peace a Change”, ”Working Class Hero”, ”Happy Xmas (War is Over)”, ”#9 Dream”, ”Woman”, ”Imagine” şi ”(Just like) Starting Over” se numără printre piesele ale căror videoclipuri a fost încărcate, duminică, pe canalul de YouTube John Lennon.

John Lennon, născut pe 9 octombrie 1940, a fost lider al formaţiei The Beatles, cunoscut pentru acţiunile sale activiste şi pentru cele 11 albume solo, lansate după 1968. Pe 8 decembrie 1980, muzicianul a fost împuşcat mortal la intrarea în blocul din New York în care deţinea o locuinţă.

The Beatles a fost înfiinţată în anul 1960, în Liverpool, şi a devenit celebră în formula John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr. Formaţia este considerată cea mai influentă din zona muzicii rock. Cele 27 de albume de studio, 52 de compilaţii şi 4 albume live au fost vândute peste 180 de milioane de copii în întreaga lume. Trupa, care s-a destrămat în 1970, a fost recompensată cu 10 premii Grammy, dar şi cu un Oscar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.