O chitară care le-a aparţinut muzicienilor John Lennon şi George Harrison a fost evaluată, la emisiunea „Antiques Roadshow” a BBC, la 400.000 de lire sterline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prototipul, realizat de Bartell în anii 1960, a fost prezentat la ediţia de duminică a emisiunii.

Proprietarul ei, Ray, a înregistrat pentru o companie de producţie de film cofondată de Harrison, care i-a cerut să folosească instrumentul. „Am interpretat câteva note şi el a spus: «Da, cu siguranţă scoţi mai mult din ea decât am făcut-o eu. Este mai bine la tine, aşa că de ce să nu o ai»”.

Chitara „ciudată”, după cum a descris-o proprietarul, apare într-o fotografie al lui Harrison cu întreaga colecţie a lui.

Expertul Jon Baddeley de la emisiune a spus: „Este importantă provenienţa şi faptul că ea apare în fotografie”.

Evaluând chitara la 300.000 - 400.000 de lire sterline, el a adăugat: „Cred că în 25 de ani este, de departe, cel mai scump lucru pe care l-am văzut”.

Baddeley a mai spus: „Pentru un colecţionar de chitare, este o raritate. Pentru un fan The Beatles, să ai o chitară care le-a aparţinut lui John Lennon şi George Harrison, nu există o istorie mai bună. Două dintre cele mai importante staruri rock ale secolului 20”.

Proprietarul a spus că foloseşte încă instrumentul şi că nu a realizat până acum că ar valora atât de mulţi bani. 

În 2018, o chitară folosită de George Harrison în ultima apariţie a The Beatles la Cavern Club din Liverpool, a fost vândută la o licitaţie pentru 347.000 de lire sterline.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.