O chitară electrică a cântăreţului american Prince şi o şuviţă din părul cântăreţului britanic David Bowie au fost vândute cu peste 150.000 de dolari la o licitaţie ce a fost organizată în Statele Unite, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chitara Yellow Cloud, una dintre favoritele lui Prince, a fost achiziţionată cu 137.500 de dolari de Jim Irsay, proprietarul echipei de fotbal american Indianapolis Colts.

Chitara a fost realizată la sfârşitul anilor 1980 de Knut-Koupee Enterprises din Minneapolis şi a fost utilizată de Prince în numeroase concerte, până la mijlocul anilor 1990. 

Jim Irsay este un cunoscut colecţionar de instrumente muzicale. El deţine şi instrumente la care au cântat alte legende ale muzicii, precum Bob Dylan, John Lennon şi Jerry Garcia, chitaristul trupei Grateful Dead.

În decembrie 2015, Jim Irsay a cumpărat un set de tobe utilizat de Ringo Starr cu suma de 2,1 milioane de dolari. 

Şuviţa din părul lui David Bowie a fost vândută cu 18.750 de dolari şi provine de la un fost angajat al muzeului Madame Tussauds din Londra, care a folosit-o pentru a recrea - pe o statuie din ceară - o coafură celebră din 1983 a muzicianului britanic. 

Ambii artişti au murit în prima jumătate a acestui an. Prince a murit în urma unei supradoze accidentale de analgezice în reşedinţa lui din Minnesota în luna aprilie, iar David Bowie a murit de cancer în luna ianuarie. 

Licitaţia a fost organizată de casa Heritage Auctions şi a avut loc sâmbătă, la Los Angeles. 


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.