O brânză camembert produsă la Saint-Hyacinte în Québec, produsă de firma Agropur, a câştigat premiul întâi la World Championship Cheese Contest, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Brânza L'Extra, produsă de cooperativa Agropur din Québec, s-a impus în faţa altor 17 produse concurente, în cadrul unui concurs mondial care s-a desfăşurat între 6 şi 8 martie la Madison, statul american Wisconsin. 

Produsul conţine 23 % grăsimi. Pe etichetă nu este specificat însă dacă brânza este pasteurizată sau nu. 

"Acest camembert cu gust cremos de lapte, nucă şi ciuperci i-a încântat pe juraţii cu renume internaţional", a explicat cooperativa într-un comunicat. Potrivit Agropur, World Championship Cheese Contest, creat în 1957, este cea mai mare competiţie de acest gen din lume. 

În total, 3.400 de feluri de brânză provenind din 26 de ţări diferite au fost jurizate de 50 de experţi. Şi alte patru feluri de brânză pregătite în fabricile americane ale Agropur au fost recompensate cu un premiu în cadrul concursului. 

O brânză franţuzească din lapte de oaie, Esquirrou, a maestrului Michel Touyarou din Mauléon (Pyrénées-Atlantiques), a fost numită campion mondial la toate categoriile. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.