O aplicaţie de realitate augmentată (AR), care oferă acces în exclusivitate la muzica şi proiectele grupului Gorillaz, va fi lansată în Europa de Deutsche Telekom.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a marca nou album al trupei britanice, ”Humanz”, care va fi lansat pe 28 aprilie, Deutsche Telekom a demarat o campanie pentru a demonstra modul în care folosirea creativă a noilor tehnologii poate stimula experienţele muzicale, informează compania.

Prin intermediul programului internaţional de muzică, Electronicbeats.com, Deutsche Telekom a încheiat un parteneriat cu Gorillaz pentru a da viaţă unei noi dimensiuni muzicale în Europa.

Aplicaţia este prima dintre iniţiative şi permite utilizatorilor să acceseze conţinutul Gorillaz în exclusivitate.

De asemenea, sunt programate şi concerte în câteva dintre zonele importante pentru Telekom.

”Parteneriatul ne-a permis să experimentăm, să explorăm şi să ne transformăm visurile în realitate”, a transmis Jamie Hewlett, co-fondatorul trupei virtuale Gorillaz.

Gorillaz va susţine vineri, la Londra, un concert în care va interpreta integral noul album, după ce joi a lansat patru single-uri de pe acest disc – ”Saturnz Barz”, ”Andromeda”, ”We Got The Power” şi ”Ascension”.

Invitaţi pe noul album sunt Grace Jones, De La Soul, Jehnny Beth de la Savages, Danny Brown, Pusha T, Mavis Staples, Kali Uchis, Kelela, Vince Staples, DRAM, Popcaan, Jamie Principle, Kilo Kish, Anthony Hamilton, Peven Everett, Zebra Katz şi Benjamin Clementine.

Gorillaz este un proiect muzical creat în 1998 de Damon Albarn din trupa Blur şi de Jamie Hewlet, un caricaturist, creator al benzilor desenate ”Tank Girl”. Videoclipurile formaţiei prezintă un grup de personaje din benzi desenate, iar Gorillaz este o considerată o "trupă virtuală", deoarece membrii ei nu sunt persoane reale, ci patru personaje animate - Murdoc Niccals, 2D, Noodle şi Russel Hobbs. Grupul a debutat cu albumul omonim, în 2001. Au urmat alte trei materiale de studio, cel mai recent – ”The Fall” – fiind lansat în 2011. În 2006, Gorillaz a fost recompensat cu un premiu Grammy.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.