Harvey Weinstein a câştigat o victorie parţială la tribunalul din Los Angeles, joi, convingând un judecător să respingă una dintre cele 11 acuzaţii de agresiune sexuală împotriva sa, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătoarea Lisa B. Lench a fost de acord să respingă acuzaţia din motive de prescripţie, dar le-a permis procurorilor posibilitatea de a modifica rechizitoriul şi de a-l completa. 

În afara Curţii, avocaţii lui Weinstein au aplaudat o victorie semnificativă, subliniind că unul dintre cei cinci acuzatori a fost exclus din dosar. 

Weinstein a fost transferat săptămâna trecută din New York, unde ispăşea o condamnare de 23 de ani pentru o condamnare de viol şi agresiune sexuală. 

Weinstein, care a fost, până acum câţiva ani, unul dintre cei mai puternici oameni de la Hollywood, se confruntă cu 11 capete de acuzare în California legat de incidente ce implică cinci femei.

Fostul producător, în vârstă de 69 de ani, susţine că este nevinovat şi că toate relaţiile sexuale au fost consimţite. 

Incidentele expuse în caz ar fi avut loc la hoteluri din Beverly Hills şi Los Angeles, între 2004 şi 2013.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o sentinţă maximă de 140 de ani de închisoare.

Avocatul lui, Mark Werksman, a spus după prima înfăţişare că acuzaţiile nu sunt credibile.

Weinstein, care a produs, între altele, majoritatea filmelor lui Quentin Tarantino şi „Shakespeare in Love”, premiat cu Oscar în 1999, face apel împotriva deciziei de anul trecut de la New York.

De la finalul anului 2017, mai mult de 80 de femei l-au acuzat de comportament sexual neadecvat, iar unele învinuiri fac referire la incidente care ar fi avut loc în urmă cu decenii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.